Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi! Jézus Krisztus...

Jehova tanúi! Jézus Krisztus miért nem tér vissza hamár nincsen örök kárhozat?

Figyelt kérdés
2024. máj. 2. 20:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%

Nekem kicsit ilyen link selytésem van ebben a Biblia Isten, Krisztus dologban.

1. Mi emberek miért nem láthattuk még Krisztust meg a halottakat visszatérni újból még életünkben egyszer sem?

2. Egy 1951-ben született ember mondta nekem hogy ezt mind Jeruzsálem találta ki, ahol született Jézus.. Hogy ezt mind Izrael-Jeruzsálem találta ki, a zsidók vágták át az egész világot, hogy legyen hatalmuk az emberek fölött. A zsidók okos nép.

3. Tényleg olyan, mint ha ezzel az Istennel és Jézussal csak védekeznének az emberek egymás ellen, mert az emberek még egymástól is félnek.

2024. máj. 3. 14:48
 12/26 anonim ***** válasza:
100 éve is ez volt, még nem is éltél akkor. Vagy megnyomtad volna 100 évvel ezelőtt a gombot?
2024. máj. 3. 16:08
 13/26 anonim ***** válasza:
36%

9

Kedves Hozzászóló.

Ha az emberek a puszta szemükkel meglátnák égi dicsőségét, megvakulnának, ahogy Saul is megvakult a Damaszkuszba vezető úton, amikor a megdicsőített Jézus megjelent neki egy hatalmas fényvillanásban

Ha megfigyeled a versen kívül a szövegkörnyezetet, akkor több minden utal arra, hogy jelképes értelemben használja a látást, ahogy más versekben is olvashatunk ilyesmit.

A felhő valakinek a láthatatlan jelenlétét jelképezi. A felhők más isteni megnyilvánulások esetében is inkább láthatatlanságra, semmint láthatóságra utalnak.

Ugyan így a "vakságot" sem mindig szó szerint értelmezi a Biblia.

Jób, mikor beszélt Istennel azt mondta, hogy a "szemeivel látja" Istent.

Ami nem azt jelenti, hogy szószerint látta, hiszen Istent soha senki nem láthatja.

Ugyanakkor maga Jézus kijelentette, hogy ": „Egy kis idő még, és a világ nem lát engem többé”. János 14:19.

2024. máj. 3. 16:34
 14/26 anonim ***** válasza:

Péter is meglátta, amikor Jézus színeváltozott előttük a húsvéti események előtt. Még ruhája is ragyogó lett, még se vakultak meg.

Semmi nem utal arra, hogy Jézus szavait ott ellentétesen kéne értelmezni, mint mondta. Ezt csak azért találták ki hamis vezetőitek, mert 1914-ben nem következett be a megjósolt visszatérés. A jóslatot évekkel később úgy módosították, hogy a Bibliát meghazudtolva mondták, láthatatlanul tért vissza.

"Ugyan így a "vakságot" sem mindig szó szerint értelmezi a Biblia."

Értem, akkor Jézus is csak kamu vak embereket gyógyított meg szerintetek :(

2024. máj. 3. 17:52
 15/26 anonim ***** válasza:
21%

14

Nézd, Én válaszoltam egy kérdésre, és soha nem szeretnék vitát nyitni ebből.

Lehet elfogadni, vagy elutasítani.

Ami pedig a "vakságot" illeti, nem értetted meg amiről beszélek.

Jézus a farizeusoknak azt mondta, hogy "vakok". Nem úgy értette, hogy fizikailag vakok, és nem látnak semmit.

2024. máj. 3. 18:23
 16/26 anonim ***** válasza:
Hogyne utasítanám el, ami teljesen szembe megy a Szentírásban foglaltakkal.
2024. máj. 3. 18:46
 17/26 anonim ***** válasza:
56%

14

talán annyit, hogy Péter és Pál között a különbség, hogy Pál már a megdicsőült Jézussal találkozott, Péter pedig egy pici részletett látott Jézus jövőbeni hatalmáról.

2024. máj. 3. 19:20
 18/26 anonim ***** válasza:
42%

Sehol nem írja a Biblia, hogy azért vakult meg, mert Jézus túl fényes volt. János apostolnak is megjelent Jézus látomásban, még se lett vak.

2024. máj. 3. 20:50
 19/26 anonim ***** válasza:
Már ne is haragudjon meg senki sem, de én már tartok attól, hogy szerintem linkre csinálták a Bibliát és csak valami kamu kifogásokkal tömték tele a Bibliát, hogy Isten azért nem látható, mert ő benne olyan nagy a szeretet meg minden, hogy ha meglátná valaki meghalna, Jézus is azért nem látható mert..... Aztán meg csak nekünk földi embereknek, akár jó emberek vagyunk, vagy akár csak közepes emberek vagyunk, vagy totál gonoszak vagyunk, akkor is mindenkinek a maga titka marad minden, hogy ki hogy élte az életét.. Nem lesz semmi a halál után.
2024. máj. 4. 10:05
 20/26 A kérdező kommentje:
Ha nem lesz semmi, akkor lesz valami?
2024. máj. 4. 10:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!