Jézus mikor jön már vissza? Miért csinálja ezt velünk? Csinálhatna egy okos csodát, hogy mindenki hívő legyen és kész!
Igazság szerint kijelentő módban fogalmaztam (15), kérdőjelek nélkül, de ha valaki kérdésnek venné, akkor is inkább költői kérdésnek szántam.
Költői kérdésre nem várunk választ.
Mindamellett a hozzászólásom egy reagálás a főkérdésre és minden fura ájtatoskodásra általában.
Másik beírás (19) egy zavaros fantázia irányomba, ami csak feleslegesen tereli a témát.
Ha nem lenne érthető, lényegi felvetésem a következő lett volna, csak egy (két) példával:
Ukrajna, Izrael és Gázai-övezet. Rengeteg szenvedő ember. Isten ilyenkor másfelé néz?
Nem néz semmit, Jézus sem lát semmit, aki egy ember volt régen, természetfeletti képességek nélkül.
Mindent az evolúció kérlelhetetlen logikája mozgat, amibe a háborúskodások is sajnos pontosan beleillenek. A földi élőlények szoktak harcolni is egymással, ez így már csak így megy. Az emberek is képtelenek ezen felülemelkedni, uralni ezt a "szokásukat".
Ha lenne a világban orvostudomány, akkor nem lenne sok beteg.
Meg ha lenne a világban oktatás, akkor nem lenne sok buta tanulatlan ember.
Nem értem a logikát, sose értettem ebben:
"Isten azért gonosz, mert sok a világban a szenvedés." És akkor mi van?!
Ki állította valaha is, hogy az Istennek az a dolga, hogy a szenvedést 0-ra redukálja? Mi tétje lenne egy szenvedés nélküli világnak?
Elmész a doktorhoz ott is szenvedsz egy fogászati kezelésen, mégse mondod, hogy a doktor gonosz. Vagy elmész az edzőterembe ott is szenvedsz mégse mondod, hogy az edző gonosz, vagy nincs. Az Isten létezésének vagy jóságának semmi köze a világban levő szenvedés mértékéhez. A szenvedés a bűn következménye. Gázában azért szenvednek az emberek, mert a terroristák meg az izraeli állam egymásnak estek, mert erőszakos emberek bántják egymást. A Bibliában is van szenvedés, pedig a Biblia szerint van Isten és jó. Akkor legalább ott nem kéne lennie szenvedésnek.
Az a baj ezzel, hogy ez ilyen nagyon otthonról a fotelem kényelméből gondolok valamit, miközben szenvedő emberek pl az én nagymamám is rákosan haldokolva zsoltárt dúdoltak utolsó erejükkel, meg imádkoztak és hittek abban, hogy az Isten jó, és a szenvedéstől meg tudja menteni őket.
Az, hogy ehhez idő kell, és nem mindig mindent azonnal kapsz meg, amit kérsz, az már gonoszságnak van elkönyvelve egy olyan kor olyan emberétől, aki úgy nőtt fel, hogy mindent azonnal a segge alá tettek a szülei. Tehát ebből kiindulva ha az Isten nem azonnal vet véget a szenvedésednek, vagy nem azonnal segít meg, akkor gonosz rohadék aki nem is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!