Miért olyan könnyű radikalizálni a muszlimokat?
-Mert a Korán szövege erre lehetőséget teremt
-Mert a vallás, kultúra, politika egybe fonódott
-Mert a szociális, oktatási, gazdasági helyzet alapját adja
Ez ugyanaz, mint a cigánybűnözés. Egyszerűbb egy könnyen beazonosítható vonás alapján szabályszerűséget felállítani, mint érdemben megvizsgálni az adott egyének társadalmi-politikai helyzetét.
Pár évtizede ugyanezt európaiakkal, korábban latinokkal kérdezted volna.
Nem egészen, hiszen még egyszer, nem azt mondom hogy minden muszlim radikális vagy terrorista. Hanem hogy sokkal több az ilyen "egyén" köztük.
És nem, jó pár évtizede élek már, de se európaiaktól, se más társadalmi csoporttól nem tapasztaltam soha ilyen szintű terrorizmust.
ma 11:31
Pedig Európa még az 1990-es években is a baszk és az ír terroristáktól hemzsegett, az arab terrorista kuriózum volt, akkor is Izrael kapcsán kerültek képbe. Még korábbra visszamenve pedig a németek és az olaszok voltak ebben "nagyok". Ha keresel statisztikákat, látható, hogy a 2000-es évek közepéig Európában végig egyeduralkodó volt a nacionalista indíttatású terror, Magyarországon is csak olyan fordul elő.
Ráadásul az embernek fel se tűnik, pedig szinte kiveri a szemét, hogy mindig az állami terror messze a legnagyobb.
ma 13:11
Ahogy a legelső válaszomban említettem, tévesre leegyszerűsített megközelítésmódot alkalmazol figyelmen kívül hagyva a társadalmi-politikai helyzetet, ha szerinted az iszlamista terrorista random helyeken gyilkol random embereket.
Már tételesen cáfoltam mindent, nem tudom, még hogyan magyarázhatnám el, hogy a vörös Ferrari nem azért drágább a fehér gázsütőnél, mert vörös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!