A Sátán a jó és rossz tudásának a fájával hozzáfért az agyunk ahhoz a részéhez a rossz segítségével ami eltávolít minket Istentől?
Az alma, a tudás fájáról való.
TE, nem haraptál bele.
Ne haragudj, de zagyvaság a kérdésed. Minden irányból.
Kedves Kérdező.
Az agyunkhoz Sátán nem férhet hozzá ilyen értelemben.
Az tény, hogy a gondolkodásunkat befolyásolhatja, de nem úgy, hogy beleturkál az agyunkban.
"Sátán gyakorlatilag belénk ültette azzal az almával azt, hogy Istentől minnél távolabb legyünk azzal, hogy azt vetíti elénk, hogy a fáról másztunk le"
Almával? xD
A tiltott gyümölcs nem alma, csak a klasszikus ábrázolásokon, amúgy nem tudjuk miféle gyümölcs volt az, de biztosan nem alma.
Az alma 2 latin szó hasonlósága miatt jön. A jó és rossz tudás fáját (nominativus-ban (=alanyeset), a Vulgatában dativus-ban (=részes eset) van, és még egy kötőszó is közé van ágyazva; tehát pont így nem találod meg, Gen 2,17): "lignum sientiæ boni et mali". Az almát latinul "malum"-nak hívjuk. És a "mali" és a "malum" összecseng, főleg, hogy a "malum" genitivus (=birtokos) alakja szintén "mali".
Köszönöm IstenGyermeke1, a te hozzászólásodból legalább tanultam valamit.
A 4-es válaszoló voltam.
Ez is elírtam, nem tudok helyesen gépelni. "Lignum scientiæ boni et mali" ez lenne a helyes, egy "c" kimaradt.
Köszönöm szépen.
Az ember mindig tanul valamit.
Most tudtam csak meg, hogy a Sátán agykutatói jártassággal is rendelkezik!
(Arra azért szolidan kíváncsi volnék, a kérdező hányas volt humán anatómiából, vagy milyen természettudományos előképzettséggel rendelkezik... )😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!