Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem érzitek úgy néha, hogy a...

Nem érzitek úgy néha, hogy a vallások csak kitalációk, hogy az embernek meglegyen a belső lelki békéje?

Figyelt kérdés
Különböző vallású emberekkel is beszélgettem már, és mindegyik elmondta, hogy a saját vallásában találta meg a lelki békét, a nyugalmat, a boldogságot. Természetes, hogy ezekre az embereknek szükségük van, hogy kiegyensúlyozottak legyenek. De hallottam olyat is, hogy ezek az elképzelések a valóságosak és nem az amit látok, mert az elmúlik. Persze hogy elmúlik minden, semmi sem örök, de hogy lehet valami láthatatlan dologra azt mondani, hogy valóságos? Lehet hogy neki igen, mert annyira beszuggerálta magának, és ez neki jó érzés, vannak megtapasztalásai, de ezeket is tulajdonképpen a pszihéje irányítja. És csak neki jó. Persze bevonzhat másokat, akik hajlamosak az ilyen spirituális dolgokra, lehet jobb ember, de én magamtól is mindig törekszem a jóra, fejlődök, segítek az embereken. Nekem nem kell ehhez semmi pszihés sziggeráció, képzelgések. Megvannak a saját álmaim. De ha tegyük fel nyitott is lennék rá, nem is lehetne választani, mert mindenki magát hiszi igazinak és egyetlennek. De mindenkinek más jön be, mások az igényei , másba kapcsolódik. Szegény azt hiszi megtalálta az örök életet, közbe a többi oldal szerint meg halálra van ítélve.
2023. nov. 24. 07:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
33%
#9: a vallások azért jöttek létre, mert évszázadokkal ezelőtt, amikor az emberek még sokkal befolyáslhatóbbak voltak (és sajnos egyre inkább olyan, mint ha visszafelé fejlődnénk...), és nem értettek a fizikához, minden természetfeletti dolgokkal magyaráztak. Aztán voltak köztük okosabbak (mint most a Fidesz), akik felismerték, hogyan lehetne ezzel manipulálni, irányítani az embereket. A vallás semmi másról nem szól, csak egy tematika köré csoportosítva az emberek tudatos irányítása, manipulálása.
2023. nov. 27. 10:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Hülye vagy öreg, látszik, hogy kimaradt az 5. osztályos töri is. A vallások társadalom és civilizáció szervező céllal jöttek létre.

2023. nov. 27. 16:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ateista vagyok. Anyukám csak azért hisz istenben mert őt megnyugtatja a tudat hogy vant fent valaki aki vigyáz ránk, de tiszteletben tartja hogy én nem hiszek benne. A vallásoknak pont ez a lényege.
2023. dec. 7. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!