Vallási fanatikusok! Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy egy másik vallás az igazi?
Én a fanatikusságon is túl létezem. Jobban bizonyos vagyok abban, amit vallok, mint amennyire ti abban, hogy léteztek.
Kb ugyanazt írhatom, mint 7#. Van 1 isten, 1 végtelen létezés. Teljesen mindegy, hogy ezen a bolygón mit játszunk, mit hisznek, mit minek nevezünk. Bármi is lenne az, ami oda áll elém mondani, én mindig is őt szolgáltam, mint a jóság és bölcsesség örök forrását.
Sajnos tipikus:
"A vallásos téveszmékkel küzdő emberek gyakran meg vannak győződve arról, hogy közvetlen kapcsolatban vannak Istennel. Egyes esetekben azt is hiszik, hogy magukat új Messiásvá választották, és a földre küldik őket a világ megváltására. Ebben az esetben egy vallási őrületről van szó, amely egy üdvösségi misszióval jár.
A betegek teljesen rögzítik téveszmék tartalmát, és minden gondolatát és cselekedeteiket táplálják belőle. Hamis rendszerükben teljesen mentesek a kritikus ellenérvekkel szemben. Paranoid skizofrénia esetén a betegeknek gyakran nagy szükségük van kommunikálni és megtévesztő vallásos elképzeléseiket terjeszteni. "
De azért lehet jó oldala is:
Ennek ellenére jobb lenne orvoshoz fordulni....
A keresztény vallási fanatikus manapság milyen? Vagy keresztény valaki, vagy nem.
Egyébként én keresztényként mondom, hogy vitatnám a dolgot.
Nem e a sátán mesterkedésével állok-e itt szemben?
A fanatikusok letagadnak akármilyen tényt ha azt a célt szolgálja, hogy a hitüket alátámasszák vagy védjék.
Nincs az az igazság ami meggyözné őket.
De lehet (már amennyiben feltételezzük Isten, a Sátán, az angyalok, stb.. létezését).
Azonban (ebben a feltételezett esetben) a Sátán mint teremtett entitás, csak a teremtője akaratának kivetülése, így cselekedetei nem függetlenek Isten akaratától, hanem hordozói annak.
Isten munden népnek kinyilvanitotta magát. Méghozzá az egyetlen Isten.
A kérdésed abból az alapgondolatból indul, hogy homlokegyenest más Isten s lehetséges.
Isten a zsidó népet mással bízta meg, a keresztényeket megint mással, a muszlimokat megint mással, de mindháromban azonosságok is vannak.
Soha nem lesz az hogy engem pl. Keresztényt muszlim feladattal bíz mwg. De szabad akaratommól válhatnék azzá.
#6: De egy ember nem is tudná nekem bebizonyítani, hogy az ő vallása az igazi. Mert miért is?
Úgyhogy egy olyan eshetőségre gondoltam, amikor az illető nem emberi lény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!