Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallási fanatikusok! Mit...

LaudeturJesusChristzs kérdése:

Vallási fanatikusok! Mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy egy másik vallás az igazi?

Figyelt kérdés
Pl. muszlim vallási fanatikus vagy. Egy nap megjelenik előtted a zsidó isten, és közli veled, hogy a te vallásod totálisan téves, az összes öngyilkos merénylő a pokolba jutott, és a zsidók tényleg aző választott népe és nekik adta a Kánaánt. Vagy keresztény vallási fanatikus vagy. Megjelenik neked Allah, közli hogy Jézus közönséges halandó volt, és Mohamed volt az ő prófétája.Vagy akár Zeusz jelenne meg és közölné, hogy a görög mítoszok mind igazak.

2023. okt. 12. 18:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
30%

Én a fanatikusságon is túl létezem. Jobban bizonyos vagyok abban, amit vallok, mint amennyire ti abban, hogy léteztek.

Kb ugyanazt írhatom, mint 7#. Van 1 isten, 1 végtelen létezés. Teljesen mindegy, hogy ezen a bolygón mit játszunk, mit hisznek, mit minek nevezünk. Bármi is lenne az, ami oda áll elém mondani, én mindig is őt szolgáltam, mint a jóság és bölcsesség örök forrását.

2023. okt. 13. 01:01
 12/32 Darkmoon80 ***** válasza:
63%

Sajnos tipikus:

"A vallásos téveszmékkel küzdő emberek gyakran meg vannak győződve arról, hogy közvetlen kapcsolatban vannak Istennel. Egyes esetekben azt is hiszik, hogy magukat új Messiásvá választották, és a földre küldik őket a világ megváltására. Ebben az esetben egy vallási őrületről van szó, amely egy üdvösségi misszióval jár.

A betegek teljesen rögzítik téveszmék tartalmát, és minden gondolatát és cselekedeteiket táplálják belőle. Hamis rendszerükben teljesen mentesek a kritikus ellenérvekkel szemben. Paranoid skizofrénia esetén a betegeknek gyakran nagy szükségük van kommunikálni és megtévesztő vallásos elképzeléseiket terjeszteni. "

[link]

[link]

De azért lehet jó oldala is:

[link]

Ennek ellenére jobb lenne orvoshoz fordulni....

2023. okt. 13. 05:59
 13/32 anonim ***** válasza:
38%

A keresztény vallási fanatikus manapság milyen? Vagy keresztény valaki, vagy nem.

Egyébként én keresztényként mondom, hogy vitatnám a dolgot.

Nem e a sátán mesterkedésével állok-e itt szemben?

2023. okt. 13. 06:46
 14/32 anonim ***** válasza:
94%

A fanatikusok letagadnak akármilyen tényt ha azt a célt szolgálja, hogy a hitüket alátámasszák vagy védjék.

Nincs az az igazság ami meggyözné őket.

2023. okt. 13. 06:50
 15/32 Darkmoon80 ***** válasza:

De lehet (már amennyiben feltételezzük Isten, a Sátán, az angyalok, stb.. létezését).

Azonban (ebben a feltételezett esetben) a Sátán mint teremtett entitás, csak a teremtője akaratának kivetülése, így cselekedetei nem függetlenek Isten akaratától, hanem hordozói annak.

2023. okt. 13. 06:52
 16/32 anonim ***** válasza:
De honnan tudhatnám, hogy tényleg Allah az aki szól hozzám, és nem csak a Sátán akar megtéveszteni?
2023. okt. 13. 08:09
 17/32 anonim ***** válasza:
16-os, ha igazat mond, nem mindegy, hogy ki mondja?
2023. okt. 13. 09:35
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

Isten munden népnek kinyilvanitotta magát. Méghozzá az egyetlen Isten.

A kérdésed abból az alapgondolatból indul, hogy homlokegyenest más Isten s lehetséges.

Isten a zsidó népet mással bízta meg, a keresztényeket megint mással, a muszlimokat megint mással, de mindháromban azonosságok is vannak.

Soha nem lesz az hogy engem pl. Keresztényt muszlim feladattal bíz mwg. De szabad akaratommól válhatnék azzá.

2023. okt. 13. 11:34
 19/32 anonim ***** válasza:

#6: De egy ember nem is tudná nekem bebizonyítani, hogy az ő vallása az igazi. Mert miért is?

Úgyhogy egy olyan eshetőségre gondoltam, amikor az illető nem emberi lény.

2023. okt. 13. 17:13
 20/32 anonim ***** válasza:
Akkor mi van, ha mindegyik ugyanannyira igazi?
2023. okt. 13. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!