Istennek miért jó, hogy úgy teremtette meg az embert, hogy eredendően benne legyen a bűnre való hajlam?
Ugye mindenkinek minden embernek vannak rossz gondolatai, de mivel belelát a fejünkbe is Isten, így az ember gondolatát is tudja, de gondolatával ígyis minden ember bűnös.
Még a jó emberek is bűnösek Isten szeme által a gondolataikkal.
Vagy mi van, hogy ha tévhites az, hogy Isten teremtette az embert és valójában mi van, ha Isten nem létezik igazából, hanem csak az emberek fejében?
És azért hagy ennyi gonoszságot, mert nem létezik sajnos igazából, csak az emberek fejében létezik csak Isten?
Ergó kincs, ami nincs.
"Szabad akarattal teremtette meg"
"Ugyanígy a szabadakaratot is használhatod fegyverként. Ez egy ajándék, amit rosszul használt és használ a mai napig az ember."
Teljesen igaz. Minden bűn amit az ember elkövetett csak és kizárólag azért történt mert van szabad akarat. Ezeknek a bűnöknek NINCS SEMMILYEN MÁS OKA. Minden esetben csak és kizárólag a szabad akarat okozta az egészet ennél fogva nem lehet megoldani azt, hogy ne legyen bűn de szabad akarat igen. ...
Pontosabban ez nem reális de sokkal könnyebb agymosottan azt hajtogatni, hogy SZABAD AKARAT, SZABAD AKARAT, SZABAD AKARAT....
Kicsit sem hárítja el ez a felelősséget csak azért, hogy ne dőljön össze az elképzelés.
Aha, hát ez az, stratégiailag szoktak olyanokat hantázni, amit aztán a többi ember hazugságként aposztrofál.
"Istennek nem jó és nem rossz, mert minden bizonnyal nem is létezik.
Az akkori emberek, akik kitalálták Jahvét, Élohimet és az azóta kigyomlált többi törzsi istent, a világ magyarázatára ezt a történetet hozták össze, amit úgy alakítottak, hogy az az adott kor szellemi színvonalán többé kevésbé illeszkedett a tapasztalatokhoz, így az emberi hajlamokat is megokolja."
Ez a gagyi God of the gaps érvelés, mára már nagyon cringe.
Legalább annyira, mint mikor egy hívő azzal érvel, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek.
Ember 200 éves vulgármaterialista közhelyeket nyomattok a többi ateistával itt a gyakorin!
Illő lenne már frissíteni az elavult tudásotokat! Tessék:
"#13
Aha, hát ez az, stratégiailag szoktak olyanokat hantázni, amit aztán a többi ember hazugságként aposztrofál."
Másik kérdéshez akartam ezt a hozzászólást írni, csak elnéztem. xD
Magdolna aztán tudja mire valók a vallások.
Lefogadom még megsem tudná fogalmazni mi az a vallás.
Sziasztok én 1975-be születtem, most taposom a 48-at, egy ideig hívő voltam, fiatalon sokáig hittem a halál utáni szellem életben, de már nem hiszek benne és szerintem halál után nem létezik semmi. Mind csak arra találták ki a mennyországot és a poklot az apostolok, akik még anno nagy régen, mikor az apostolok lángnyelven beszéltek kommunikáltak az apostolok ők terjesztették egész világon át minden országba Isten igéjét és kitalálták a mitológiai szimbólumokat mennyország és a pokol, a sárga az örökkévalóság színe. Kitalálták mind ezeket az apostolok még annak idején, akik még nagy régen lángnyelven beszéltek és szétterjesztették az egész országokba Isten igéjét, hogy mikkel tartsák az embereket félelemben, de nagyon sokáig mikor fiatal voltam én is hívő voltam, de már nem hiszek benne és az én meg a sok ember társak véleménye szerint nincs semmi a halál után, úgyhogy ne görcsöljön senki, merje a saját életét élni mindenki ahogy jól esik neki. Mennyországot és a Poklot ezeket az apostolok találták ki még annak idején, hogy félelembe tartsák az embereket, hogy ne merjenek az emberek gonoszak lenni.
De amúgy halál után nem fog létezni semmi, úgyhogy mindenki merje élni az életét bátran, ahogyan jól esik neki.
Üdv egy 1975-ös bácsi Sziasztok!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!