Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateistáknak könnyebb, boldogab...

Ateistáknak könnyebb, boldogabb az életük, főleg a szexualitás terén?

Figyelt kérdés

Gondolok arra hogy Isten által lefektetett szabályok főleg amik értelmetlenek, mert senkinek nem lesz különösebb baja tőle az életben nem vonatkoznak rá, nem foglalkoznak vele. Gondolok itt főleg a szexualitásra, mint házasság előtti szex, egyéjszakás kalandok, homoszexualitás, swinger, maszturbálás stb.

De ott vannak egyéb vallási szabályok, amik esetleg feszültséget gerjeszthetnek, mint pl. az üdvözülés lehetősége, hogy vajon vétkeztem e olyat amivel pokolra jutok, vajon üdvözlni fogok e. pl. főleg katolikusnál mindig kell menni templomba, ez is feszültség forrás lehet, ami kényelmetlen (nagy katolikus apám volt hogy szenvedett mert nem volt kedve templomba menni de ugye muszáj volt az üdvözülés miatt

Olvastam valami tanulmányt hogy az ateistáknak jobb a szexuális életük.

2023. júl. 10. 08:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Én ateista vagyok de nem volt semmilyen homoszexuális kalandom, swingerhez sem volt semmi kózöm, stb.

Boldog monogám kapcsolatban vagyok. Házasság elött azonban már bőven szexelünk ( és jól is csináljuk :D ).

De ismerek olyat akinek a családja komolyan vallásos és ez elégé megnehezítette a szexuális életét annak ellenere hogy ő ateista.

Én egyáltalán nem értek egyet a házasság elötti szex tiltásával egyébként szerintem ebben a formábban ma már inkább káros. Annak van értelme, hogy ha komoly kapcsolatott akarsz akkor várj a szexszel. Ezt tudtommal kutatások is igazolták de ez a várakozás nincs esküvőhöz kötve.

Ilyen szempontokból könnyebb lehet egy ateistának de más szempontokból nehezebb.

2023. júl. 10. 08:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy az ateisták. Mindig ezen lovagolsz, és nem hiszed el, hogy az ateisták között nagyon sokféle ember van. Egyetlen közös van bennük, hogy nem hiszik, hogy vannak istenek.

Egyébként az istenhívők között is - még azonos felekezeten belül is - nagyon sokféle ember van. Őket sem veheted egy kalap alá.

2023. júl. 10. 08:17
 3/12 anonim ***** válasza:
56%

Ha megnézed a tízparancsolatot, csupa olyasmit találsz benne, ami egy épelméjű, normális értékrenddel bíró ember számára teljesen természetes. (ha eltekintünk a kimondottan Istennel kapcsolatos parancsolatoktól)

Vagy szerinted normális dolog ölni, lopni, csalni, összevissza dugni? Akkor gratulálok.

2023. júl. 10. 08:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
3 nem csak a tíz parancsolat van és a Biblia szexre vonatkozó tiltása és az "összevissza dug"ás között nagyon nagy a határ.
2023. júl. 10. 08:20
 5/12 A kérdező kommentje:
3. Ki mondta hogy ezek normálisak? De sok olyan Isteni parancs van ami nem bűn a társadalomban de a vallásban igen...pl. kinek könnyebb az élete egy hívő vagy egy ateista homoszexuálisnak?
2023. júl. 10. 08:24
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
Nem. Egyébként sem hiszem, hogy az ateisták szabadosabbak lennének szexualitásban, mint a hívők.
2023. júl. 10. 09:59
 7/12 anonim ***** válasza:
4%

Nem ismered az elmét.

Nem ismered magadat.

Nem ismered isten.

Istennek nincsenek szabályai, csak 1 szabálya amit nem tudsz megszegni, mert létezel.

Mindegy milyen vallást követsz, ateizmus vagy teizmust.., ha vallásod van, istentől húzod el magad.

2023. júl. 10. 13:27
 8/12 anonim ***** válasza:
17%

Nem voltál még úgy, hogy egy jónak gondolt döntés később katasztrófálisnak bizonyult?

Vagy gondolj arra, te jobban meg tudod javítani a laptopot, telefont ha elromlott mint aki megtervezte?

Lehet semmiségnek tűnik néhány szabály, de azt is látnod kell mit eredményezett a semmibevétele.

2023. júl. 10. 15:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Most egy olyan dolgot mondok, ami talán furcsa lesz, de igaz.

Atesita vagyok. Soha nem voltam más férfival a férjemen kívül. Heteró vagyok, nem volt egyéjszakás kalandom, nem jártam soha swinger klubban, és nem is tervezem.

Ennek egyetlen oka van: nekem - vagyis nekünk a férjemmel - így jó. Ennyi. Nem azért nem dugok félre, mert félek Isten büntetésétől, hanem mert semmiféle igényem nincs ilyesmire.

Mindenki más meg azt csinál, amit akar. Pont ez a jó az egészben.

2023. júl. 10. 16:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ateisták többsége is hagyományos, monogám párkapcsolatban él és nem csalja párját fűvel fával, nem járnak hatalmas orgiákra. Szóval ezen a téren nincs különbség hívő és ateista között.
2023. júl. 10. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!