Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mária megcsalta Józsefet...

Mária megcsalta Józsefet mikor terhes lett jézussal ?

Figyelt kérdés

Ha elengedjük azt hogy szüzen foganta jézust

ahogy a wikipedián és a bibliában van.

Mert ez mai fejjel elég nagy baromság.

wikipedián :

Szűz Mária szűzen foganta Jézust.A napkeleti bölcsek látták a zsidók új királyának betlehemi csillagát, ezért elutaztak hozzá, hogy hódoljanak neki. Józsefet, Mária jegyesét angyal értesítette.

2023. jún. 27. 23:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
21%
Én úgy tudom, hogy Mária már terhes volt, amikor összeállt Józseffel. A korabeli források szerint egy pantera nevű római katona volt Jézus biológiai apja. Máriát halálra kövezték volna, mivel házasságon kívül fogant gyereke. Így egyszerűbb volt bepalizni Józsefet egy ilyen szűzen fogant mesével. Jöhetnek a hívők lepontozni, de szerintem ez a történet még mindig életszerűbb,mint az ő verziójuk...
2023. jún. 29. 14:42
 12/28 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
20%

11-es.

Te miről beszélsz?

Jézusról nincsen korabeli forrás.

2023. jún. 29. 17:18
 13/28 anonim ***** válasza:

"szellemszemély"

Nem isten?

2023. jún. 29. 19:53
 14/28 anonim ***** válasza:
63%

Mária megcsalta Józsefet mikor terhes lett jézussal ?

Nem.

Ne haragudj tényleg buta kérdést tettél fel, gondolom gyerek vagy még?

Megtanítlak szépen, elmagyarázom és remélem nem lesz több buta!

Lukács evangéliumíró szintén beszámol arról, hogy Mária csoda útján teherbe esett. Leírta, hogy Isten elküldte Gábriel angyalt „egy szűzhöz, aki egy József nevű férfinak, Dávid leszármazottjának a jegyese volt. A szüzet pedig Máriának hívták” (Lukács 1:26, 27). Mária is megerősítette, hogy ő valóban szűz. Miután megtudta, hogy Jézusnak, a Messiásnak az anyja lesz, ezt kérdezte az angyaltól: „Hogyan lesz ez, hiszen nekem nincs nemi kapcsolatom férfival” (Lukács 1:34).

Hogyan lehetséges a szűztől való születés?

Mária a szent szellem, vagyis Isten tevékeny ereje által lett terhes (Máté 1:18). Az angyal ezt mondta Máriának: „Szent szellem száll rád, és a legfelségesebb Isten ereje árnyékol be téged. Ezért fogják a születendőt szentnek hívni, Isten Fiának ” (Lukács 1:35). Isten csoda útján áthelyezte fiának az életét Mária méhébe, aki így gyermeket fogant.

2023. jún. 29. 20:39
 15/28 anonim ***** válasza:

"Megtanítlak szépen, elmagyarázom és remélem nem lesz több buta!"

A kérdezőn kívül egyetlen buta ember sem létezik?

2023. jún. 29. 21:20
 16/28 anonim ***** válasza:
Na meg ez nem elmagyarázás, hogy idézel a Bibliából.
2023. jún. 29. 21:22
 17/28 A kérdező kommentje:

ezek nem gondolkoznak,csak visszamondják amivel bepalizták őket.

a panterás story bejön,még nem hallottam.

2023. júl. 1. 21:38
 18/28 anonim ***** válasza:
60%
Vagy József feküdt le vele és erről hazudtak, vagy Mária megcsalta Józsefet, vagy a valóságban egyik sem létezett. Gyengébbek kedvéért a Bibliai egy mese könyv és minden kitaláció benne.
2023. júl. 6. 01:35
 19/28 anonim ***** válasza:
51%
Vagy Jézus ember volt, Isten később adta neki a szerepét.
2023. júl. 6. 09:25
 20/28 anonim ***** válasza:
19-es Isten egy képzeletbeli lény nem adott senkinek semmilyen szerepet.
2023. júl. 6. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!