Ferenc pápa megengedte hogy a zsinaton nők is szavazhassanak, ezzel jó irányt követ? Egyetértesz? Kifejtenéd, hogy miért igen / nem?
Az októberi zsinaton?? Szerintem még ő sem tudja, hogy zsinatot fog összehívni... :D
A 444 ismét brillírozik az egyházi "szakértelmében". Gondolom a Rómában megtartandó püspöki szinódusra gondolt a szerző, és ez a hír amúgy minimum tavalyi.
Nőként egyébként bizonyos részével nem értek egyet. Nem gondolom, hogy egy döntéshozó szerv pusztán attól lesz jobb, ha több nőt beleteszünk. Alkalmas, gondolkodó, képzett személyeknek kell benne lennie. Néha úgy érzem, hogy átesünk a ló túloldalára. Én nőként kifejezetten kínosnak érezném, ha valahova azért hívnának meg, mert nő vagyok és nem azért, mert mondjuk szakmailag letettem valamit az asztalra.
1. Most értettem meg ahogy írtad a gender elméletet. Hogy ilyenekben nem számít hogy nő vagy férfi vagy, tehát a nemek ilyen téren történő eltörlése.
Hiszen ne azért hívjanak meg mert nő vagy, hanem mert rátermett szakmailag jártas vagy.
De azért ne zárjanak ki valahonnan, mert nő vagy, de szakmailag rátermett és képzett.
Gyakorlatilag ezért kellene elfelejteni a nemekben való gondolkodást, pl. egy munka betöltésénél, fizetésnél, szavazásánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!