A szekularizáció mennyire veszélyezteti a kereszténységet?
"A Kérdező az 52%-os troll, aki álkérdéseket ír ki rendszeresen, hogy a saját hitét hangoztathassa. Nem érdemes vele foglalkozni."
Milyen 52%-os troll? És szerinted mi a trollkodás ebben a kérdésben?
Véleményem szerint álkérdésről van szó és nem vagy kíváncsi a válaszokra, csak a saját véleményedet akarod hangoztatni.
Ha mégis tévedtem, akkor elnézést kérek.
Szerintem a kereszténység csak akkor szenved a szekularizáció miatt,ha olyan tartalmakat nyújtanak amit az emberek csak akkor fogadnak el, ha rájukertöltetik és beléjük nevelik.
Szerintem szekularizáció mellet és jelenlegi hozzáállásával pl a katolikus egyháznak nincs jövője, de a helyét ettől függetlenül ha kisseb mértékben is de betölthetik új közösségek és egyházak akik jobban képesek az elvárásoknak megfelelni(szólni az emberekhez).
A kereszténységet kizárólag a keresztények veszélyeztetik. Megfelelő példamutatással és az értékeik képviseletével továbbra is egy vonzó közösség. Elvégre még állami üldöztetés ellenére is el tudott terjedni kétezer éve.
De ha a keresztények álszentek, türelmetlenek... stb., akkor nyilván nem lesz vonzó és elfordulnak tőle az emberek.
Amúgy szerintem bár én nem vagyok vallásos és nem hiszek,a szekularizáció egy lehetőség az istenhívőknek,és a kereszténység újraértelmezése már sok helyen(de jelenleg az egyének szintjén) zajlik,(pl különböző dualista/gnosztokus értelmezések,amiket esetek többségében már kereszténynek sem nevezném,és szerintem a megújulás lehetősege ott van.
Az nem jelenti azt,hogy valakit nem tisztelek,mert katolikus vagy ilyesmi,mindenki abban hisz amit igaznak vagy helyesnek gondol.(17-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!