Miért szükséges a megváltás ilyen formában Isten részéről, hogy a saját fiát kegyetlenül megölette, hiszen ő maga teremtette meg a bűnt vagy a bűn lehetőségét azzal hogy szabad akaratot adott az embernek?
Nem. Ez fizika.
Dávid Gyula szólt erről az egyik ismeretterjesztő előadásán.
Amikor az időutazásról beszélt, a speciális relativitáselméletből fakadó eredményt is ismertette.
Abból meg az következik, hogy nincs nyitott jövő.
Itt az előadás:
10
Tehát szerinted a jó szülő lehetővé teszi, hogy például a gyerekei meggyilkolják egymást ha úgy tartja kedvük és ő csak ott áll és végig nézi?
Nincs gyereked, ugye?
15
Miért is lettem volna bunkó?
A válaszom első felében levezettem, hogy látszólag mi következik abból amit írtál. Bár itt is rákérdeztem, hogy esélyt adjak a pontosításra.
A második felében pedig egy olyan kérdést tettem fel amit te is fel tettél a kérdezőnek és amit a válaszaid alapján jogosnak éreztem az irányodba.
A lehetőség továbbra is adott, hogy megindokold, hogy Isten cselekedetei hol össze egyeztethetőek egy jó szülő döntéseivel.
Isten kinyilatkoztatása volt Krisztus. Azt mondják az okosak. Én pedig azt mondom, Jézus lett az Istenné, kinek nem számít az idő, megteremtette a valóságot, majd összehozta, hogy megszülethessen ő maga is benne, aki keresztre feszítve vált végül Istenné. Azt kérded miért?
Azért, hogy megszülethess. Ha majd mindenki betölti a sorsát, akkor vissza tér. Az idő vonal pedig stabil marad. Bizony, bizony még a kereszthalálnál is nagyobb volt az ő áldozata és a felelőssége. De hogy térhetne vissza valaki, aki el sem ment? Na ez a milliós kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!