Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted ez normális?

Szerinted ez normális?

Figyelt kérdés

hívő ismerősöm szerint, ha a gyereke pl a fia arra kérné hogy apu hagyd istent a vallást. azt mondaná: fájna a szivem a fiamé de kitagadom! mert az ÚR az első, a mindenható, a magassagos aki örök életet aki teremtett mindent mert megvan írva a bubliaban, tehat egy keresztényekIstent kell elobbre tenni utanna a csaladjat : Monda Jézus: A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.

Máté 10:37

2023. márc. 8. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Ha sokkal jobb lenne a világ vallások nélkül és/vagy ha egy bizonyos értelmi szinthez kötnék a gyerekvállalást.
2023. márc. 8. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Hogy remélem, hogy ez még a gyerek gyerekkorában történik meg. Egyrészt több lehetősége is van szegény gyereknek egy normális életre. Másrészt meg kiskorút nem olyan egyszerű "kitagadni". (Bár tuti ezt se úgy használja, mint amit a szó jelent) De így legalább a környezete is tudná, hogy milyen féreg az ismerősöd.
2023. márc. 8. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
59%

Az ilyen emberek miatt nem tudunk kilépni végre a középkorból.

A technológiai és ipari fejlettség már rég meglenne egy boldog és kiegyensúlyozott társadalomhoz. De ilyenek mellett csak lelki sérültek tudnak felnőni.

2023. márc. 8. 13:52
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Mi a tökömért akarsz itt állandóan téríteni? Ennyire frusztrált vagy, vagy mi? Jóformán naponta teszel fel ilyen kérdéseket "egy ismerősödről" de azért kened-vágod honnan idéz:D
2023. márc. 8. 14:13
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

Ne bántsd, írásán látszik, hogy szerencsétlen rendkívül együgyű :(

2023. márc. 8. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:
82%
Megszakítanám az ismerősömmel a kapcsolatot és segítenék a gyereknek,ahol tudok.
2023. márc. 8. 16:25
 7/8 NTBS ***** válasza:
60%
Bizonyos szempontból igen. Ha az illető vallásos személy, akkor érthető.
2023. márc. 8. 17:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Miért számít neked mit gondolok, hogy ítélem meg ezt? Ismersz engem? Tudod, hogy működöm és mennyire vagyok tájékozott ebben a témában spirituálisan / morálisan?

Ez a félremagyarázás ne továbbja. Abból lett a szegény öreg, aki azt se tudná mi a szarás és evés közti különbség ha nem mutatták volna meg neki. Isten sír hogy ezt teszi. Ezzel hátat fordít istennek. Ez istenkáromlás. Ez a véleményem. Isten azt szeretné, hogy gondolkodjunk, kritikusan, mindig nyitottan, nem feltétlen állást foglalva, mélyen megítélve saját tudásunk mennyiségét és minőségét. Hogy legyen véleményünk és azt folyamatosan formáljuk a jobb és jobb felé. Hogy gyakoroljuk szeretetünket és kommunikációs készségünket, főleg a családunk, ÉS LEGINKÁBB A GYERMEKEINK FELÉ. Ez a legnagyobb szent feladat, amit magunkra vehetünk istentől. Amit itt olvastam tőled, az istenkáromlás, aminél kevés rosszabb kategória van.

De ismétlem. mit számít a véleményem neked? Ki vagyok én neked? Ezek alapján ítélsz meg? És a mondandóm, amit benne olvastál, illetve amit láttál belőle?

Mi ez mind neked? Semmi. Senki vagyok.

2023. márc. 8. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!