Az Ábrahámi vallások istenének miért van ennyi rossz tulajdonsága és mégis hogy tartják őt a világ legtökéletesebb lényének?
Az ami a világ legfensöbb rangu lénye, az nem megalomán.
Nem hiszi magát felsöbbrendünek senkinél, csak tudja hogy az.
De amugy meg hogy érted hogy az "ábrahámi vallások" istene?
Mutas egy olyan istent más vallásbol (nem szellem tipust) amire nem lehet ráhuzni hogy megalomán.
Mondom istent huzz elő ember, nem vallást.
Lehetöleg olyat aminek a történetét ismerjük is.
Szia
Jó, hogy Isten tökéletessége nem attól függ az emberek mit gondolnak róla.
Számodra a teremtőd sajnos ismeretlen, ezért nyilatkozol róla ilyen alpárian - ismeretlenül.
Pedig minden lélegzetvételed CSAK azért lehetséges, mert szeret téged, életet kapsz tőle naponta, sőt a fiát adta érted, ezzel lehetővé téve számodra a földön az örök életet.
Sok ezer évvel ezelőtt azok akik ismerték Istent, éppen abban a korban, időben, amelyet említettél, szerették, dicsőítették és magasztalták Istent éppen a tökéletes gondolkodásáért. Nem olvastál erről a Bibliában?
Jehova a hatalma gyakorlásában örömét leli, legyen szó teremtésről vagy másról; tetteinek mindig megvan a céljuk, és jó indíték áll mögöttük-
Zsoltárok 135:3–6
"Dicsérjétek Jahot, mert Jehova jó! Énekeljetek dicséreteket a nevének, hisz gyönyörűséges az. Mert Jákobot választotta magának Jah, Izraelt az ő különleges népéül. Mert jól tudom én, hogy Jehova nagy; a mi Urunk minden istennél nagyobb. Jehova véghez visz mindent, amiben kedvét leli, az égben, a földön, a tengerekben és minden mélységben."
Ézsaiás 46:10, 11
"Kezdettől fogva előre megmondom, mi lesz valaminek a kimenetele, és régtől fogva azokat, amiket még nem vittek véghez. Azt mondom: »Minden úgy lesz, ahogy eldöntöttem, és megteszem mindazt, amit szeretnék.« Ragadozó madarat hívok el keletről, messzi földről az embert, hogy végrehajtsa a döntésemet. Amit megmondtam, meg is valósítom. Amit elhatároztam, véghez is viszem."
Csak ez a két idézet is egy hatalmas tökéletes Teremtőről szól, akinek joga és hatalma is van ahhoz, hogy mindent tökéletesen vigyen véghez. Akkor most megkérdezhetnéd, miért van a földön jelenleg ennyi baj, fájdalom. Hát ezt is elmondja neked, nekem a Biblia lapjain...
Amikor ezeket írták, még nem volt feltűnő, hogy olyan, mint akármelyik átlag ember, vagy rosszabb.
Úgy tartják, hogy máshogy látják, mint te.
Az ószövetség írásakor nem az volt a koncepció mint ami az újszövetségnél mert nem is azok voltak az elvárások.
Időközben változtak az igények és Isten is.
"Időközben változtak az igények és Isten is." -
Érdekes módon, azt mondja a Biblia, hogy Isten soha nem változik meg!
Valóban ír ilyet: „én vagyok Jehova, én meg nem változom” Malakiás 3:6. Egy másik helyen úgy fogalmaz, hogy Istennél „nincsen változás, nem fordul, mint az árnyék” Jakab 1:17. Ez azonban nem mond ellent annak, amit a Biblia arról ír, hogy Isten meggondolja magát. Olyan értelemben nem változik, hogy a személyisége mindig ugyanolyan marad, valamint a szeretetről és az igazságosságról mindig ugyanúgy fog gondolkodni.
Mózes 32:4 " Kőszikla, cselekedete tökéletes,hisz minden tette igazságos. A hűség Istene, aki sosem igazságtalan. Igazságos és egyenes ő."
1János 4:8 " Aki nem szeret, nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet."
Mindamellett különböző helyzetekben adhat különböző utasításokat az embereknek. Például ellentétes utasításokat adott két egymást követő csatában Dávid királynak, de ő így is mind a kétszer győzni tudott. 2Sámuel 5:18–25.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!