Miért jött Jézus a földre, hogyha azt tanította amit az apokrif iratok tartalmaznak, hogy ezt tudta Ádám és Éva a teremtéskor főleg a bűnbeesésnek nevezett tudásról?
Jézus szerintem az emberek, a népek (ön-)tudatának fejlesztését, felemelését látta feladatának. A zsidó nép profétái látva a nép tudatlanságát, a szenvedést, az igazságtalanságot, a nép szinte folytonos kiszolgáltatottságát, belátták, hogy egy bölcs tanítóra egy bölcs, igazságos, erős vezérre lenne sükség és előrejelezték a Messiás eljövetelét. A nép örömmel fogadta az „isteni” igéretet és epedve várta a Messiás eljövetelét. Fohászuk nem maradt válasz nélkül, a tudatosság nagyjai tudomásul vették és egy közülük, akit mi Názáreti Jézus néven ismerünk, magára vállalta a feladatot.
Az ember bűnbeesésének elbeszélése egy jelképes tanmese, hitrege, nem szó szerint megtörtént esemény ami a fejlődésnek azt a szakaszát ábrázolja jelképesen, mikor az ember látni kezdte az összefüggést tettei és azok következményei között.
12/... A bűn nem Ádám és Éva engedetlenségéből származik, és nem a Sátán ösztönzésére jött létre, hanem csak egyszerűen a tudatlanság következménye, tehát a fejlődés velejárója.
Ami az eredendő bűnt illeti, az valójában nem létezik, vagy helyesebben nem bűn, hanem ugyancsak következmény, de nem Adám és Éva engedetlenségének, hanem minden ember saját tetteinek következménye. Minden cselekedet, minden kimondott szó, minden gondolat és minden átélt érzelem egy lenyomatot hagy az egyetemes tudatban és minél jelentősebb egy bizonyos tett, kimondott szó, gondolat vagy érzelem, és minél gyakrabban ismételt, annál mélyebb a lenyomat, míg végül önálló életre kel és előbb útóbb jelentkezik mint a szokás hatalma – vagy a sors.
14/... Az itt feltett és eféle kérdéseidre megtalálod a választ ha elolvasod Dr. Michael Newton „Lelkünk útja – lelkünk titkai” című nem tudományos de nagyon szavahihető könyveit.
Én olvastam, hatalmas erejű volt, 1 nap alatt elolvastam a 300 oldalt, igaz gyors volt...
Mindenki egyéni utat jár, s azon mindannyian máshol tartunk. Ami az egyiknek jelenleg tanítás, az a másiknak nem.
Ott érdemes tanulni, ahonnan belülről érkező késztetésünk van...
A JÖVŐD
Milyen lesz a jövőd? Hova kerűlsz halálod után? Milyen lesz a világ/-od vége? Foglalkoztatnak ezek a kérdések? Nos, erre rengetegen tudnak választ adni. Én is tudnék adni erre egy választ. Viszont nem az a fontos, hogy én mit gondolok erről vagy, hogy mások mit gondolnak erről, hanem az, hogy van e a Mennyei Atyánknak ezzel kapcsolatosan mondanivalója.
Mivel a Torah az ő szava, így hát abból idéznék. Szavai nagyon világosak, nehéz félreérteni, bár sokan megtanultuk elég keményen, azt, hogy hogyan értelmezzük könnyedén félre, szinte minden egyes szavát.
Tedd félre ha teheted a metafórákban fortyogó gondolataidat és láss tisztán.
Lássuk:
5Móz 30:1 - 30:20
1 És ha majd elkövetkeznek reád mind ezek: az áldás és az átok, amelyet elődbe adtam neked; és szívedre veszed azt ama nemzetek között, akik közé oda taszított téged יהוה (YHUH), a te Istened;
2 És megtérsz יהוה -hoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind aszerint, amint én parancsolom neked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből:
3 Akkor visszahozza יהוה, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden nép közül, akik közé oda szórt téged יהוה, a te Istened.
4 Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged יהוה, a te Istened, és onnét is felvesz téged;
5 És elhoz téged יהוה, a te Istened a földre, amelyet bírtak a te atyáid, és bírni fogod azt; és jól tesz veled, és inkább megsokasít téged, mint a te atyáidat.
6 És körülmetéli יהוה, a te Istened a te szívedet, és a te magodnak szívét, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből, hogy élj.
7 Mind ez átkokat pedig rábocsátja יהוה, a te Istened a te ellenségeidre és gyűlölőidre, akik üldöztek téged.
8 Te azért térj meg, és hallgass יהוה szavára, és teljesítsd minden parancsolatát, amelyeket én e mai napon parancsolok neked.
9 És bővölködővé tesz téged יהוה, a te Istened kezeidnek minden munkájában, a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, a [te] jódra. Mert [hozzád] fordul יהוה és öröme lesz benned a [te] jódra, amiképpen öröme volt a te atyáidban.
10 Hogyha hallgatsz יהוה-nak, a te Istenednek szavára, megtartván az ő parancsolatait és rendeléseit, amelyek meg vannak írva e törvénykönyvben, és ha teljes szívedből és teljes lelkedből megtérsz יהוה-hoz, a te Istenedhez.
11 Mert e parancsolat, amelyet én e mai napon parancsolok neked, nem megfoghatatlan előtted; sem távol nincs tőled.
12 Nem a mennyben van, hogy azt mondanád: Kicsoda hág fel értünk a mennybe, hogy elhozza azt nekünk, és hallassa azt velünk, hogy teljesítsük azt?
13 Sem a tengeren túl nincsen az, hogy azt mondanád: Kicsoda megy át értünk a tengeren, hogy elhozza azt nekünk és hallassa azt velünk, hogy teljesítsük azt?
14 Sőt felette közel van hozzád ez ige: a te szádban és szívedben van, hogy teljesítsed azt.
15 Lám elődbe adtam ma neked az életet és a jót: a halált és a gonoszt.
16 Mikor én azt parancsolom neked ma, hogy szeressed יהוה-át, a te Istenedet, hogy járj az ő utain, és tartsd meg az ő parancsolatait, rendeléseit és végzéseit, hogy élj és szaporodjál, és megáldjon téged יהוה, a te Istened a földön, amelyre bemégy, hogy bírjad azt.
17 Ha pedig elfordul a te szíved, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz, és azoknak szolgálsz;
18 Tudtotokra adom ma nektek, hogy bizony elvesztek: nem éltek sok ideig azon a földön, amelyre a Jordánon általkelvén, bemégy, hogy bírjad azt.
19 Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;
20 Hogy szeressed יהוה-át, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön, amely felől megesküdt יהוה a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nekik adja azt.
Na megértetted, vagy bekavar az eddig tanult sok afforizma, átvitt értelmezés, vagy az úgynevezett sorok között olvasás? Sikerült levenned a környezeted kulturájának rád nyomott szemüvegét?
Ha sikerült akkor HalleluYah!
Ha nem akkor megpróbálok segíteni, de előre szólok hogy nem tanultam, homiletikát (egyházi retorika), sem semmilyen nyelvészeti befolyásolási teknikákat. Szóval a mai fülek által megszokott nagy csavarok, meg csattanók, lehetséges, hogy elmaradnak. Nem biztosíthatlak arról, hogy ekként fogsz reagálni a végére: "Wáo, ez aztán jól megmondta".
Az idézett szövegnek az előzménye az, hogy volt egy áldás és átokhoz kötött választási lehetőség az ókori izrael számára, valamint azok számára, akik szövetségre léptek יהוה-val.
Azóta sok idő eltelt és az emberek az átok útját választották. Ennek a következményeit ma is látjuk, halljuk, saját bőrünkön tapasztaljuk.
És itt lép közbe ez a szakasz, amikor már átok átok után következik az emberiségre. Ekkor mondja ez a szakasz, hogy most is van egy választási lehetőségünk.
Ez a választási lehetőség, a második vers szerint az, hogy megtérj! Nem az, hogy elfogadj egy isten-ember áldozatot, nem az, hogy megkeresztelkedj, bemerülj, vagy hogy higyj egy Jézus sztoriban! Semmit sem hoz szóba az Atya azokból amikhez hozzászoktál vallásos körökben. Nem tudom hogy mi az, amit hiszel, de vigyázz mert temérdek filozófia, világnézet, hitnézet van, amiknek az Atya Tórájában halovány nyoma sincs !!! Kérlek ezen a ponton vedd figyelembe, hogy a Torah mellé ragasztott iratok már nem a Torah (Mózes 5 könyve). A további iratok már nem feltétlenül az Atya szava! Igazságtalannak, sőt vakmerő ostobaságnak tartom, hogy különböző iratokat egybefoglaltak és egy könyvként reklámozzàk!
Vigyázz a "teljes szívből" kifejezésre, nem tudom ez pontosan mit jelent, de sejtem, hogy sokan azt hiszik, hogy meg vannak térve, mégis különböző pogány vallásokban vergődnek, ahelyett, hogy a teremtő tiszta szavát tennék meg vallásukká. Azt hiszem ehhez a tiszta szívnek van köze. Jobb ha mihamarabb magadba nézel és megvizsgálod, hogy veled mi a helyzet ezen a területen. Ha nem találtál vissza még a Torához akkor lehet hogy nem más a probléma, csupán a szíved vezet félre.
Ha megteszed a részed, ami az hogy megtérsz יהוה-hoz megtartván parancsolatait, akkor ő is hozzád fordul. Itt érdemes észrevenni hogy körülmetéli szíveinket! Hogy ez pontosan mit jelent azt nem tudom, valószínűleg azt hogy nem fogunk kívánkozik többet bűnös utakra. Kérlek vedd azt is észre hogy ez nem Pál találmánya, mármint a szív körülmetélése!
Ha minden jól megy, és végre visszafordulunk hozzá, úgy, hogy figyelembe vesszük óhaját, hogy megtartsuk instrukcióit, akkor talán hamarosan azt is megélhetjük, hogy visszavisz bennünket arra a földre amelyet megígért nekünk.
Azt ajánlom olvasd el annyiszor ezt a fejezetet ahányszor kell, csak értsd meg. Maga a szövegrész is azt mondja, hogy az életet és a halált adta elénk. Semmi olyat nem kér, amit lehetetlen megtennünk, csupán akarat és szív kérdése. Ismerd meg hát parancsolatait, lásd hogy azok nagy része olyan, amit -jobb esetben- amúgyis megteszel. Kutasd ki azokat is, amelyeket még nem ismertél meg. Teljesítsd azokat! Teljesítsd szándékát! Ez nem lehet hiba! Ha azt teszed amit kért, és nem teszed amire megkért, hogy ne tedd, az nem lehet egy rossz ötlet nem de?
Válaszd hát meg a jövőd, kezedben van és egyedül te vagy a felelős a választásért! Olyan jövőd lesz amilyet, ezen szövegrész alapján választasz. Választhatod azt az utat, amit kínál a kultúrád, a különböző vallások, és választhatod azt az utat amit יהוה a te Mennyei Atyád kínál! Rajtad áll!
Térj vissza a Torához, akkor révbe érsz!
HalleluYah!
Öreg! Ébren vagyunk most minek lármázni?
Azért jött Jézus a földre, hogy tiszta lapot kaphasson mindenki.
Igen, eredendően bűnösök vagyunk, ha másnem én már az oviban eltulajdonítottam csoporttársam játékát. Loptam, csaltam, hazudtam, részegeskedtem, tántorogtam megrészegülve, azt hiszem paráználkodtam is.
Mind bűnösök vagyunk papi. Nem az a kérdés, hogy eredendően bűnösök vagyunk-e, hanem hogy ezt képesek vagyunk-e felismerni. Mert ha még fel sem ismeritek bűneiteket, akkor hogyan akartok a jövőben bűntelen életvitelre törekedni. Tudjuk jól, hogy ez szinte lehetetlen és hála Istennek én személyesen is megtapasztaltam, hogy még azután sem tudok bűntelen életet élni, hogy Jézus engem megérintett, erőt adva belém, hogy ne keljen kiloccsantanom az agyvelömet.
Mert ezután az események után is vétkeztem. De viszont a bűn elekerülésére törekedtem. De mi a bűn? Kábszerezni és dohányozni bűn-e, ha a törvények ezt megengedik? Mert minden alkohol kábítószer és nem minden alkohol bor.
De a világ és a társadalom mindig is bűnre csábító volt, sőt a bűnt már-már némely esetben erényként értékelik, holott nyilván nem erény megcsalni azt az embert, akivel ezt megelőzően elhitetted, hogy életed végéig együtt lesztek. Na akkor házasodjunk-e vagy ne, ha manapság házasságtörés olyan esemény, mint egy születésnap?
Na ezért jött jézus. A te ítéleted megeshet, hogy hibás vagy elfogult, illetve nincs meg minden információd az igazságos ítélethez. Ezzel szemben Krisztus azt mondja, hogy ő nem ítélkezik. Tudta jól már ember testben is, hogy a világ nem fekete vagy fehér, hanem tele van színekkel és árnyalatokkal.
De tessék, most is ad neked egy fehér lapot, amire azt rajzolsz, amit akarsz. Rajzolj együtt Istennel, mint apa a kisfiával és ha kész, akkor együtt kiragasszátok Isten házának nappaliának a falára vagy konyhájának hűtőjére, hogy mindig megemlékezzetek az együtt alkotás pillanatáról.
Mert te határozod meg, hogy mi a bűn: Tedd azt másokkal, amit szeretnél, hogy veled is megtegyenek.
Ez a bibliából való, ahol aligha találkozol a gyónás kifejezésével.
Az, hogy egyesek jónak látták, hogy pénzt csináljanak Jézusból létrehozva egy egyházrendszert, az teljesen normális dolog, hiszen mindennel ezt teszik az emberek és mindenkivel, aki él és alkot. Jézus pedig él és alkot a mai napig.
Viszont kezdetben én is úgy gondoltam, hogy a Biblia egy átírt szent szöveg. Aztán amikor Jézus megérintett, akkor elkezdtem tanulmányozni a Bibliát és a mondandóját. Arra jutottam ugyanis, hogy még ha át is írtáák a csúnya pap bácsik a szöveget, akkor is ennyi van, amely révén Krisztust kutatni tudom én, mint szegény ember. igen, az apokrifokat is átnéztem, voltam abban a fázisban, ahol te vagy kérdező. Jújj, mennyi kísértés vár még rád, de ez is normális.
Ma már meg vagyok győződve arról, hogy az Ószövetségben több minden van Jézusról, mint az újszövetségben. Ki kell hámozni a szövegből az összepasszoló részeket, többször elolvasni, akár hónapok vagy évek múltán, mert akkor észrevehető, hogy ugyanazok a szavak máshogy ütnek, mint hónapokkal vagy évekkel korábban.
Ez egy végeláthatatlan utazás barátom. Ráadásul úgy vélem a Vatikán is kezd átesni egyfajta változáson. Igyekszik igazodni a mult értékeit a jelen értékeivel összehangolni, ahol lehetséges. De ez sosem a pénzről szólt úgy vélem. Lehet léteznek vagy léteztek bőven egyházi tulkapások, mocskosságok, de éppen ez az, ami igazolja, hogy minden egyes ember bűnös életének valamelyik szakában. De van tiszta lap és van közben járó, aki Jézus.
Kérdezz tőle és a Biblia rengetegében valahol meg találod a választ. Elmélkedj az olvasottakon, keresd a párhuzamot a jelen eseményeivel és egy valamit jól tarts észben:
Jézus a legnagyobb arc a világon és Isten keresését nem cseszheted el! Aki keres az talál, aki kér az kap, aki pedig nála kopogtat, annál ajtók nyílnak meg.
Így lett Vármegyebérlete is a magyaroknak 1 év alatt. Ki gondolta volna, hogy keresés-találás, kérés-kapás és kopogásra-ajtónyitás a kulcs miközben nem a saját hasznunkat nézzük, hanem mindenki másét is.
Nézz és láss!
A Tórás válaszolónak félig meddig igaza van. Mindez a Bibliában is szerepel nyilván, de ha jól tudom a Tóra is megjövendöli a messiást rengeteg helyen. Szépen megjövendöli Jézus cselekedeteit, halálát, feltámadását és azt, is hogy örökre az emberekkel marad. Hidd el, én teszek neked most bizonyságot arról, ha ez nem így lenne, és Jézus csaló lett volna, ahogy a zsidók állítják, már lassan 2 éve, hogy halott lennék. Nem Mózeshez imádkozva kaptam erőt a fojttatáshoz, hanem Jézus Krisztushoz imádkozva kaptam erőt a folytatáshoz, amikor eggyé tettem magamban őt az Atyával és azzal az egyetlen lélekkel, mely még erőt önthet belém a folytatáshoz. Ha aznap nem segített volna fel, akkor ma nem is hirdethetném az örömhírét, hogy igen, Jézus létezik és mind a mai napig munkálkodik és bizony egy vessző vagy egy pontocska sem veszett el a törvényekből, hanem kiteljesedtek.
Persze az is igaz, hogy olvastam néhány apokrif iratot is ezután és kellett idő, amire megértésre jutottam. És olyan jó, hogy Tórás barátunk pont ezt a részt másolta ide, hiszen olyan, mintha rólam szólna. Jézus meg sehogy sem tekinthető idegen istennek, hiszen ő maga is zsidó volt, végig is járta a fent bemásolt utat, sőt máig szaporodnak a gyümölcsei megállíthatatlanul. Ám nem ítélkezem , hiszen tudatlanságukban és hitetlenségükben cselekednek az emberek olyat, amelyet nem kellene. ekkor küld engem az Úr, hogy megadjam a másik felét is, hogy valóban helyesen dönthess.
Egyszerűbb az utazás, ha kapásból az újszövetséggel kezded. Végül is bizonyos szempontból ott kezdődik minden, ahol Krisztus megszületik. Menet közben így is-úgy is vissza fogsz valószínűleg lapozni az ószövetséghez és megérted, hogy az idő Istennek baromira nem egy elgörbíthetetlen egyenes, hanem inkább olyasmi, mint egy zsinór, melyet kedvére tekergethet, sőt még hurkokat is kötögethet rá az Úr, ha azt jónak látta.
A korán is ábrahámi vallásra alapul, de az számomra érthetetlen és azt kell feltételeznem, hogy az arabok egy másfajta gondolkodással bírnak, és nekik Isten még egy Mohamedet is támasztott hogy viszonylagos béke legyen a világban.
Jó lesz ez kérdező! Látom rajtad, hogy Isten megérintett. Azt írtad: "A gondolatok forrását anyagi műszerekkel mérni lehetetlen, és az is marad."
Ezt jól látod, még. Isten tud minden gondolatról és tudja a legtitkosabb dolgainkat, még azokat is, melyeket ki sem gondoltunk. De közeleg az idő, mikor már anyagi műszerekkel is leolvassák a gondolatainkat és olvassák olyanok a kérdést, akin használni fogják az eszközt. Egy darabig Isten eltűri, hogy testvérek hazudoznak egymásnak, de aztán lemezteleníti az embert egészen a gondolatokig, hogy láthatóvá váljon mindenki számára, hogy kiben milyen lélek lakozik. azon a napon pedig meglátod majd te is, hogy miért szégyellte el magát Ádám és Éva a paradicsomban az almaevészet után. Ők így hívták. Támaszt az úr még ma is prófétákat, akik a belső szobákból prédikálnak a népnek, de ugyanúgy támaszt hamis prófétákat is, akik hírnévre vágynak az igazság megismertetése helyett. Hírnévre és hatalomra. Néha bölcsen szólnak, de néha nem. Ez lesz a vesztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!