Isten rosszabb lenne, mint Kim Dzsongun a Biblia szerint?
Gondolok itt az eredendő bűn kérdésére. Észak Koreában, ha valaki nagy bűnt követ el, akkor nem csak őt büntetik és zárják munkatáborba, hanem olyan személyeket is, akik ez egészről nem tehetnek...mint közeli családtagjait, még gyerekét is sokszor.
Ádám és Éva esetén ugyanez van csak durvábban, azért mert ők ettek a tiltott gyümölcsből és bűnt követtek el a leszármazottjai is bűnhődnek, pl. úgy, hogy nyomorékon születik egy gyermek és pokoli kis élete lesz itt a földön...
A sokat írok nem azt jelenti, hogy nem tudom összeszedetten kifejezni magamat.
Ezenfelül mindenki különleges a maga nemében. Én egész sok mindent kitapasztaltam amik miatt különleges vagyok és amik segítségével nagyon jó munkám, fizetésem és életem lett.
Tisztelt kérdező!
Igazságtalannak tartod hogy ha egy szülő cigizik vagy más módon pusztítja a magzata életét, és a csecsemő betegen vagy halva születik?
Azt szeretnéd ha bármit tehetnénk következmények nélkül? Mert sokan vannak így vele.
Ádám és Éva bűne következményére előre figyelmeztetve lettek.
Az emberiség nincs büntetve azért, mert ádámék bűnt követtek el. A következményét kell viselnünk úgy ahogyan a csecsemő az anyja bűnét kénytelen elviselni.
Viszont Isten ezt nem engedi örökké. Meghatározott időt szabott erre.
Nem, az a nagy "szerencse", hogy olyant állítasz, aminek nem nagyon van köze a valósághoz.
A "keresztény mitológia" valójában ma is az emberi világ erkölcsi alapja.
És egyáltalán nincs szó örökkévalóságig kínzásról. Az emberi bűn következményeiről van szó.
#18 Mesélj, szerinted melyik állításom áll távol a valóságtól? Kimről vannak fényképeink, videók. A keresztény istenről csak állítások maradtak fenn, számtalanszor módosított és foltozgatott írásokban, amiknek jobbára a szerzői sem ismertek. Jól tudott, hogy a Biblia követői egymás közt sem képesek megegyezni, mely részek igazak, melyeket kell elvontan értelmezni. Nincsenek hiteles bizonyítékaid.
Szerencsére a keresztény mitológia abszolút nem az emberi világ erkölcsi alapja. De még csak az europai országoké sem.
Volt olyan idő, amikor az volt, de szerencsére többé nincs így. Akkor vissza kellene térnünk a szemet-szemért, fogat-fogért büntetésekhez, kézlevágásokhoz. A halálra kövezésekhez is. A tiszteletlen gyerekeket is ez a büntetés illetné. A nőknek újra nem lenne beleszólásuk kihez házasodnak, újra haszonállatként tekintenének rájuk. Megint lennének rabszolgák. Újra gyilkolhatnánk az állítólagos boszorkányokat.
Ezzel szemben a zsidó és keresztény legendárium is ismert, mely környéken élő vallásos alapokból építkezett. Hívőként nyilván nem kell erről tudnod. De ha szakmai alapon vizsgálod a vallásod, nem tekinthetsz el a tényektől.
"És egyáltalán nincs szó örökkévalóságig kínzásról."
A kereszténységben az igazságszoltáltatás végtelen bűnhődést jelent véges bűnökért.
Máté 25:46: "És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre."
Ugyanakkor ha a legmegáltalkodottabb gonosztevő megtér Jézushoz még halálát megelőzően, akkor minden bűne megbocsáttatik. Remélem ezzel már nem kívánsz vitába szállni, mert azzal az egész kereszténységet dobnád a levesbe. Ez az egyik fő üzenete a vallásodnak.
"Az emberi bűn következményeiről van szó."
Igen. Ez a kereszténység másik alapvető dogmája: mindenki bűnös. Ezt a szégyenérzetet még gyerekkorban igyekeznek beleverni mindenkibe. Természetesen a gyógyszer maga a hit. Mikor egy normális ember ránéz egy újszülöttre, egy ártatlan, védtelen babát lát. Egy hívő pedig csak egy újszülött bűnöst. Mi, nem hívők, nem képzeljük, hogy a csecsemők bűnösek volnának. Csak ti.
Szóval szerintem a szemet szemért az keresztény értékrend?
Nos ennyit a hitelességről! 🥴
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!