Az iszlám biztosan csak Allahot imádja?
"A Biblia azt mondja Jézus nem Isten."
Idézd a Bibliából, ahol ezt szó szerint leírja.
"Továbbá azt írtam szentnek nevezett halott emberekhez könyörögtök ami szintén bálványimádás."
Továbbra se érdekel igazából szart se, hogy szerinted mi mit jelent. Mivel a szentek a kereszténységben nem istenek, hanem üdvözült emberek, ezért n em lehet bálványimádás.
"Idézd a Bibliából, ahol ezt szó szerint leírja."
Miért kellene idéznem ilyet? Szó nincs a Bibliában emberek között járkáló Istenről. Senki nem is várt ilyet. Éppen ezért Jézus sem azt mondja ő mi nem. De mutatok én neked sok olyan verset amiből kiderül, Jézus nem Isten:
János 7:15-16. És csodálkozának a zsidók, mondván: Mimódon tudja ez az írásokat, holott nem tanulta?! Felele nékik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, a ki küldött engem.
Kiderül Jézust küldték és amiket tanít az nem az ő tudása, tehát nem Isten.
János 14:1 "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.
Megkülönbözteti Jézus magát Istentől.
"János 11:22 De most is tudom, hogy amit csak kérsz az Istentől, megadja neked az Isten."
Istentől kell kérni, nem tőle.
János 20:17 Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez."
Jézusnak van Istene, így ő nem lehet Isten.
És még számtalan ilyen vers bizonyítja Jézus nem Isten.
"Továbbra se érdekel igazából szart se, hogy szerinted mi mit jelent. Mivel a szentek a kereszténységben nem istenek, hanem üdvözült emberek, ezért n em lehet bálványimádás."
Nem csak az bálványimádás ha istenként imádsz valakit aki nem az hanem akkor is ha olyasmit kérsz tőle amit csak Isten teljesíthet te féleszű. A keresztények isteni erővel ruházzák fel a szenteket és hozzájuk könyörögnek. Ez bálványimádás. A protestáns keresztények szerint is az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!