Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az állatok miért nem szenvedne...

Az állatok miért nem szenvednek haláluk elött olyan szinten mint az emberek? Lehet hogy ebben is igaza lenne a Bibliának a bűnveesésel és eleve ellene rendelve a szenvedés ez miatt?

Figyelt kérdés
Tudományosan arra mit mondtok például a macskámnál 3 nap alatt végbement az öregedéssel járó szenvedés és ez alatt az idő alatt elis pusztult.

2022. dec. 28. 16:01
A kérdező szavazást indított:
Valaminek kell lennie, hogy az állatok jóval kevesebbet szenvednek
Ezt tudományosan meglehet magyarázni. Leírom miért
Nem szenvednek az állatok többet az embernél
7 szavazat
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Eleve kb 100x annyi betegség leselkedik az emberrre mint az állatra. Ez is csupán véletlen lenne?
2022. dec. 28. 16:02
 2/14 A kérdező kommentje:
De a szomszéd kutyája is 2 nap alatt elpusztult és egy percig sem szenvedet. Igaz elaltatták
2022. dec. 28. 16:05
 3/14 A kérdező kommentje:
Igazából a szenvedés mértéke és annak idejében látok az állatok és az emberek között anomáliát. Vagy ezt csak én látom?
2022. dec. 28. 16:11
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

Lehet, hogy ezt a kérdést nem a "Természettudományok", hanem a "Hit, ezotéria" kategóriában kellett volna feltenni.

Valamint a szavazásnál nem ártott volna egy olyan válaszlehetőséget is felkínálni, hogy "Szerintem egy macska sorsa alapján nem lehet olyan általános következtetést levonni, hogy az állatok kevesebbet szenvednek a haláluk előtt".

2022. dec. 28. 16:13
 5/14 A kérdező kommentje:
Elírtam a szavazást azt akartam hogy az emberek nem szenvednek többet az állatoknál
2022. dec. 28. 16:40
 6/14 anonim ***** válasza:
94%

Jóformán minden kijelentésed hamis.

Az öregedéssel járó szenvedés nem megy az állatoknál se végbe pár nap alatt. Csak tudod, ők jobban titkolják, mert nekük ösztönösen élet-halál kérdés az, hogy a ragadozók kiszúrják-e, hogy ők a leggyengébbek a csapatban.

Ha elaltatták a kutyát, nem tudom mi alapján akartad felhozni példának...

És az emberekre se leselkedik több betegség, mint az állatokra. Csak tudod, a 60 éves Mari néninél hamarább észreveszik a végbélrákot, ha már úgyis rendszeresen jár orvoshoz a magas vérnyomásával, mint a hátsó udvaron kikötött Morzsánál, aki még állatorvost se látot soha életében.

2022. dec. 28. 16:45
 7/14 A kérdező kommentje:
Jo de akkor is igazat adoka bibliának ha az állatok is ugyanannyit szenvednek mint az ember mivel a bűnbeesésel a sátán gonoszsága átjárta a földet így az állatok is szenvednek( egy kicsit)
2022. dec. 28. 16:52
 8/14 A kérdező kommentje:
Ha nem jó a kategória akkor kérem a moderátorokat rakják a vallásos forumba
2022. dec. 28. 16:53
 9/14 anonim ***** válasza:
91%

7

Még egy hamis állítás, a Biblia ilyet nem ír.

Ne csak állítgass dolgokat. Bizonyíts is.

2022. dec. 28. 16:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Hogyne írna ilyen. Azzal hogy ádám és Éva bűnbe esett magára hozta a halált és a szenvedést is. Jézus ugyan ezt a szerződést felbontotta a sátánnal a kereszthalálával és megszégyenítette a halált a feltámadással de végérvényben nem törölte el a halált se a szenvedést csupán kaput nyitott a mennyországba és kiáramoltatta a szentlelket hogy az ember örökké élhessen a mennyországva isten mellet.
2022. dec. 28. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!