Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek mennyire igaz a...

Szerintetek mennyire igaz a mondás, hogy 1x élunk?

Figyelt kérdés

#1x élunk
2022. nov. 18. 10:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha ateista felfogásba vagy, akkor 1x élsz.

Ha a reinkarnációba hiszel, akkor a lelked örökkévaló, tehát lényegében 1x élsz csak a "ruhát" cseréled.

Ha a túlvilágba hiszel kvázi élsz tovább.

Mindent lehet úgy magyarázni hogy jó legyen, mint ahogy az az alkoholista aki annyit iszik mint mi, csak nem szimpatikus.

2022. nov. 26. 15:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Már unalmas ez a kérdés!
2022. nov. 27. 15:00
 13/15 anonim ***** válasza:

Ezt a közmondást nem a lételméleti krédések fejtegetésére szokták egyébként használni, hanem akkor, amikor egy látszólg vissza nem térő, esetleg kockázatos de intenzív élményekkel kecsegtető lehetőségre rábólintanak.

És ilyen téren elég igaz, hogy (nyilván ótvar baromságokon kívül) érdemes minél több mindent kipróbálni az életben, minél több lehetőséggel élni, minél több kaput megnyitni, mert senki nem látja előre, hogy mi fog a boldog élethez vezetni.

A halálos ágyukon a legtöbben 2 dolgot bánnak meg, az egyik az, hogy nem tölöttek több időt a szeretteikkel, nem ápolták gondosabban az emberi kapcsolataikat, a másik meg az a rengeteg dolog, amit nem csináltak, pedig szerettek volna, amit nem próbáltak ki, pedig lett volna rá lehetőség, csak a mások által elültetett félelmek vagy a feloldatlan belső korlátaik visszatartották őket tőle. Mert ők ott azt látják: egy élet volt rá, hogy mindezt megéljék, és most vége, elszalasztották a lehetőséget egy élményekkel teli, boldog életre, pedig lett volna mgé mit tenni érte.

2022. nov. 28. 09:18
 14/15 anonim válasza:
Szerintem egyszer élünk, aztán még egyszer és még egyszer.
2022. dec. 1. 18:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Egyesek azt állítsák hogy emlékeznek előző életeikre. Egy nő azt írta nekem hogy történelem órán igencsak rosszul érezte magát, mert hogy ő már sokféleképpen halt meg! (Égették, kínozták stb.) Kinga Ulrich, fent van a Facen. De összevesztem vele a Covid -ról. Mert ő oltás ellenes. És úgy éreztem hogy az oltott emberek halálát várja, csak azért, hogy neki legyen igaza! Ezt meg is írtam neki! Ezért letiltott. Én úgy gondolom, hogy létezik a reinkarnáció. Persze nem vagyok benne biztos! Egyetlen élet nem elég semmire!
2022. dec. 1. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!