A vallások hogyan magyarázzák a dinoszauruszok kihalását?
Szóval, ha jól tudom, egy meteor csapódott be, ami olyan nagy port kavart, hogy eltakarta a Napot, ezért a dínók halálra fagytak.
Ha valamilyen Istenség teremtményei a dinoszauruszok is, akkor miért engedte őket élni, ha tudta, hogy ez lesz a vége az életüknek?
És miért nem védte meg őket?
"Ha valamilyen Istenség teremtményei a dinoszauruszok is, akkor miért engedte őket élni, ha tudta, hogy ez lesz a vége az életüknek?"
Erre azt mondanák: Miért ne?
"akkor miért engedte őket élni, ha tudta, hogy ez lesz a vége az életüknek?"
Minket is hagy élni, pedig halál a vége, nem?
(Nem vagyok vallásos amúgy, de a logika azt diktálja, hogy ez a kettő egyforma. Az időtényező lényegtelen a vallásban, hogy 30 évet élsz, vagy 300-at, nem?)
Ez elég rossz érvelés. Alapból benne van a Bibliában, hogy az összes élőlény csupán az emberért létezik, de Isten még az embereket se sajnálja kihalás közeli állapotba hozni, lásd az özönvizet. Meg aztán ez a kihalási hullám mégcsak nem is a legdurvább! Úgy 190 millió évvel a dinók kihalása előtt volt egy nagyobb kihalási hullám, ami során a tengeri fajok 96%, a szárazföldi fajoknak pedig 70% kihalt.
A dinók "kihalása" során szintén faj eltűnt, de rengeteg megmaradt és szimplán más formában élnek napjainkban is, mint a madarak. Enélkül az esemény nélkül valószínűleg az emlősök se emelkedtek volna fel, szóval akár még érvelhetnénk is amellett, hogy azért haltak ki a dinók, hogy mi létezhessünk.
Én inkább azt a kérdést tenném fel a helyedben, hogy mégis miért ilyen hosszú, random út vezetet az emberi faj megjelenéséhez, illetve hol kezdődik az ember ebben a folyamatban. Meddig voltak szimpla állatok az őseink és honnantól kezdve lélekkel rendelkező emberek, akik már Isten képére vannak formálva? Hisz az őseink nem változtak ugrásszerűen egyik generációról a másikra.
Meg aztán 14 milliárd éves univerzum, megszámlálhatatlan galaxis, csillag, bolygó, 4 millárd évnyi evolúció, elképesztően sok kihalt fajjal, mindez csak azért, hogy mi létezzünk... Itt van egy számla előttem az asztalon az új videókártyámról, kicsit olyan, mintha ez a papírdarab azt hinné, hogy érte épült a házunk.
Mentségére, a papírdarab 1 hét alatt több időt töltött arányaiban a házban annak építése óta, mint emberek a bolygón. :) 0,00326% vs 0,0412%
"Meg lettek teremtve, aztán az Úr úgy gondolta, hogy nincs rájuk szükség, "
Tehát Isten tévedett, meggondolta magát. Ez felér egy Isten káromlással.
"Ez elég rossz érvelés. Alapból benne van a Bibliában, hogy az összes élőlény csupán az emberért létezik"
Részben te is megkérdezted. De ez így olyan mintha egy egyenletbe bele raknám a +1-et és a -1-et egymás mellé úgy, hogy "kioltsák" egymást. Mindezt azért, hogy az egyenlet végén azt az eredményt kapjam amit akarok. Értelmetlen volt bele rakni a kívánt eredmény elérése szempontjából a +/-1et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!