Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egy választ lepontoznak...

Ha egy választ lepontoznak ebben a kategóriában, akkor az szükségszerűen hamis?

Figyelt kérdés

2022. szept. 11. 13:16
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

A pontozás nem arról szól, hogy az állítás mennyire logikus vagy adekvát a valósággal, hanem arról, hogy mennyire tetszik nekünk az adott állítás vagy annak a konklúziója.

Lehet akármilyen logikus is az érv, ha a konklúzió sérti a pontozó világnézetét, akkor le fogja pontozni.

2022. szept. 11. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos itt sok az elmebeteg pontozó, így kell kezelni a témát.

Normális esetben a pontozás egy jó támpont, csak azt neked kell tudni, hogy adott esetben normális-e az értékelés.

2022. szept. 11. 13:34
 3/9 anonim ***** válasza:
46%

"mennyire tetszik nekünk az adott állítás"

Ez igaz a Facebookra, de nem ide.

Itt nem lájkolás van, hanem hasznosnak tartás.

Lehet, nem tetszik az ellenvélemény, ennek ellenére lehet hasznos.

Már az is haszon, ha meg tudom magyarázni, miért nem értek egyet vele, vagy finomítja az én véleményem (azaz be tudom egyes részleteit építeni az enyémbe), netán az eddigiekkel egybeépítve kisebb-nagyobb változtatást csinálok.

.

Hasznos lehet az is, ami nem tetszik.

Amúgy pedig: "Minden tézis magában hordja antitézisét, mígnem feloldódnak a szintézisben".

2022. szept. 11. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:
13%

Még egy dolog:

nézd meg a kettes választ. Ez ugye egyértelműen jó válasz, ketten mégis lepontozták.

Ha megnézed ezt a két embert, mindkettő alacsony értékelésű: 42 és 47%-os.

Az alacsony értékelésűek az esetek nagy részében rosszul pontoznak.

Nem mindig, de az esetek döntő többségében.

2022. szept. 11. 14:14
 5/9 anonim ***** válasza:
26%

"Sajnos itt sok az elmebeteg pontozó, így kell kezelni a témát."

Tényleg milyen jó válasz, látatlanba elmebetegnek titulálni rengeteg embert. Sose olvastam ennél jobb és nívósabb választ...

2022. szept. 11. 15:01
 6/9 anonim ***** válasza:

El lehetne hosszabban is magyarázni, párszor már megtörtént.

Majd, ha látom értelmét, ismét megteszem.

De mondjuk lehet ezt sejteni is... főleg, ha már te is tapasztaltad.

2022. szept. 11. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már volt, hogy elismerték a válaszok között, hogy pusztán vallási/felekezeti hovatartozásom miatt pontoztak le, és nem a válaszom tartalma miatt.
2022. szept. 11. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:

#4 nem feltétlen. A gyk egy elég liberális oldal. Én a konzervatív,

fideszes, (bár a túlontúl sok lepontozás miatt már nem írok politikai témákhoz) hagyományhű katolikus vagyok. Ez itt egy olyan kombináció, ami nem enged meg magas értékelést, mert úgy pontoznak, hogy mennyire tetszik a véleményem, álláspontom, nem pedig annak hasznossága szerint. Ez nagyobb szerepet játszik mint hogy én hogyan pomtozok.

2022. szept. 12. 06:36
 9/9 anonim ***** válasza:
40%

3-nak igaza van abban, hogy így KELLENE lennie.

1-nek és 8-nak igaza van, mert VALÓJÁBAN ez történik.

Ennél fogva vannak kategóriák és témakörök, ahol éppen ellenkezőleg van, mint ahogy kellene lennie: az alacsonyabbra értékelt válaszadók adják a valójában helyes választ!

2022. okt. 2. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!