Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért pont 6-7 ezer éve...

Isten miért pont 6-7 ezer éve teremtette a világot?

Figyelt kérdés
Mit csinált addig egyedül? Miért nem mondjuk 100 milliárd éve teremtett?
2022. júl. 31. 00:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Honnan veszed?

A tatárlakai rovásírásos lelet 16 ezer éves.

A legrégebbi fellelt avar település a Kárpát-medencében, több, mint 6 ezer éves.

2022. júl. 31. 00:16
 2/13 anonim ***** válasza:
67%

Sosem értettem az ilyen kérdéseket. Az ilyen emberek nem tanulnak történelmet, biológiát? Vagy sose láttak egy dinoszauruszos videót a neten, vagy valami?

Mondd már meg nekem légyszi, hogy hogyan pusztulhattak ki a dínók 65 millió évvel ezelőtt, ha a világ csak 6ezer éves? És nem én találtam ki, a dínó csontok, fosszíliák megtekinthetők a múzeumokban, és egy szakember pontosan el tudja mondani, hogyan mérik meg, milyen régiek a leletek.

2022. júl. 31. 05:14
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Troll kérdés.
2022. júl. 31. 07:35
 4/13 Isti22 ***** válasza:
90%

Ez nem a fősodratú keresztény felfogás

Az egész "hatezer éves a világ" onnan indult, hogy egy 17. századi anglikán pap szó szerint értelmezve a Bibliát kiszámolta, hogy a bibliai események mikor történhettek. Ezek alapján a teremtés kb. i. e. 4 ezerben történt.

Erre ugrottak rá amerikai szektások az 1960-as években és kezdték terjeszteni, hogy a világ hatezer éves, és olyan sikeresek voltak, hogy az amerikaiak harmada ma ezt hiszi.

A kérdés szempontjából persze ez lényegtelen, hogy hatezer vagy 15 milliárd évről van szó, csak szerettem volna rávilágítani, hogy alapvetően nem ez a keresztény felfogás.

Ami a kérdést illeti, egy mindenható isten az idő felett áll, nincs értelme az olyan kérdésnek, hogy addig mit csinált.

2022. júl. 31. 07:43
 5/13 A kérdező kommentje:
Csak a 4-es értette a kérdésem... Köszi a választ.
2022. júl. 31. 08:37
 6/13 anonim ***** válasza:
48%
Akkor legközelebb fogalmazd meg jobban
2022. júl. 31. 09:32
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

Nem akkor teremtette (ha teremtette egyáltalán valaki...).

A Föld kb. 4,5 milliárd éves.

2022. júl. 31. 11:07
 8/13 anonim ***** válasza:

A kérdés szempontjából mindegy.

Miért pont 13.8 milliárd éve teremtette az ősrobbanást?

NA - HA egyáltalán létezik és teremtett - ezt PONT UGYANÚGY nem tudjuk.

Valahogy a Bibliában sincs benne, pedig elég fontos kérdés.

2022. júl. 31. 12:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha igaz az örökös inflációs modell, akkor tulajdonképpen a 13,8 milliárd évre is megvan a magyarázat: folyamatosan történnek Ősrobbanások, de véletlenül pont akkor jelent meg egy olyan Univerzum, amiben ki tudott fejlődni az élet. Az, ami mondjuk 20 milliárd éve keletkezett, lehet kong az ürességtől, ami meg 25 milliárd éve volt, nem sokkal a keletkezése után összeomlott.

2022. júl. 31. 13:07
 10/13 A kérdező kommentje:

Mit lehet ezen jobban megfogalmazni? Én nem vagyok vallásos, nem hiszek abban, hogy teremtette valaki a világot. Csak ezt hallottam, mondjuk Google-ben se találtam róla sokmindent, ezért tettem fel a kérdést.

2022. júl. 31. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!