Ateisták! Ha valóban a keresztény szerető, tökéletes Isten teremtette volna ezt a világot, akkor milyen lenne?
Az embernek szabad akarata van.
Evvel a szabad akarattal sok mindent tehet. Ha például kés van a kezedben, gondolj arra mit tehetnél vele?
Isten tökéletes teremtése nem abból ered, hogy az nem rontható el szabad akarattal.
Hanem abból, hogy az jó volt.
A vallás végső soron azert van, hogy ezt a tökéletes művet visszaállitsa.
Isten nem önmagát akarta megteremteni. Egyedül ő tökéletes. A Biblia azt írja amikor teremtett, "és látja, hogy amit teremtett jó." Nem írja azt tökéletes Miért várod el azt, hogy ne az ember döntsön szabadon? Mert csak akkor maradt volna a föld tökéletes ha mindenben Isten döntene. De nem mindenben ő dönt, hanem Isten által adott emberi szabad akarat.
De mindazonáltal az ember tudásával a tökéletesre törekszik, próbál Isten mellé felzárkozni ebben.
E szerint nem tudod, mit jelent az, ha valami tökéletes.
Nézz utána.
Aha ez nagyon bölcs válasz volt, gratulálok.
Addig kérlek te is nézd meg a Biblia teremtéstörténetét.
Az embert hasonlóvá teremtette, de nem ugyanolyanná.
Fölösleges ismételni magad, elsőre is értettem.
Csakhogy ez részedről egy állítás, mindenféle bizonyítás nélkül.
Az pedig, hogy a tökéletes magától sohase romlik el, axióma. Ami elromlik, az nem is volt tökéletes.
Ja, és ebben az is benne van, hogy a tökéletes az csak tökéletest hoz létre.
Tudom,hogy nem feltétlenül a kérdésre válaszolok, ezért elnézést is kérek.
Szerintem a Bibliában leírt Isten nem szerető és végképp nem tökéletes.
Szerintem ha lenne egy végtelenül intelligens,mindenható isten, akkor nem lenne semmi oka a teremtésre.
Ha kérdésben leírt Isten mégis létezne, szerintem olyan lényeket hozott volna létre,akik szintén tudnak teremteni.
Ebben nem hiszek, de ha egy ilyen csavart hozzáadnának pl. a kereszténységhez akkor talán egy fokkal hihetőbb lenne.
Tudtommal a kereszténység korai időszakában voltak olyanok akik nagyjából abban hittek,hogy a bibliai Isten a gonosz,és Jézus valójában egy felsőbb istent szolgált, bár ebben nem vagyok biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!