Csak akkor hinnék esetleg Istenben ha minden állat a Földön(beleértve az embert is)növényevő lenne.Nem is értem hogy lehet hinni Istenben azok után hogy kegyetlenül kivéreztetjük szegény állatokat azért hogy jóllakjunk?
Így van. És az oroszlán is éljen sárgarépán. Ja, nem az vadon nem nő. Akkor legeljen füvet. A manóban, a gyomrát elszúrta az isten, nem tud füvet enni.
Uram isten! A légyülő galóca állatokat eszik. Meg a kancsóka is…
Az elgondolás szép.
De feltehetően ha eltűntetnénk az összes álatott amelyik húst eszik a növény evő állatok olyan szinten elszaporodnának hogy a növények kerülnének veszélybe.
Lehet hogy a növények mennyisége elkezdené szabályozni az állatok létszámát de könnyen lehet hogy kiírtanák a növényeket majd éhen halnának.
(Ezekbe nincsen belekalkulálva az hogy az ember miket rondít bele a jól működő rendszerbe)
Persze ez az én máglátásom a korlátozott szabályozási és egyéb fajta ismereteimmel. Végtelen tudással és hatalommal biztos megoldható lenne.
Nem is hiszek.
De az itteni 4. válasz érvei kicsit talán meggyözőbbek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Mózes I. könyve 9:4 Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek.
Szövegkörnyezet?
3Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat. 4Csak a húst az őt elevenítő vérrel meg ne egyétek. 5De a ti véreteket, a melyben van a ti éltetek, számon kérem; számon kérem minden állattól, azonképen az embertől, kinek-kinek atyjafiától számon kérem az ember életét.
Ezt Isten Noénak mondja az özönvíz után.
Akkor rágjuk előre nekik.
Ha csak azt érzik hogy a kérődzők rágják meg őket. :D
Tehát Isten olyan szadista hogy még szegény növényeket is úgy teremtette hogy szenvedjenek.
"A természet kegyetlen, hús nélkül szenvednék, legyengülnék,"
Én szigorú vegetáriánus vagyok, de az itt felsorolt tüneteket sohasem tapasztaltam magamon.
"A növények érzik amikor a kérődzők megrágják őket. Ez nem kegyetlenség?"
A növényeknek nincs idegrendszere, így nem éreznek fájdalmat,nem?!
"Én szigorú vegetáriánus vagyok, de az itt felsorolt tüneteket sohasem tapasztaltam magamon."
Akkor végezz nehéz fizikai munkát mint én,és akkor majd tapasztalsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!