Más is küzd ilyen gondolatokkal?
Anyám ezoterikus volt régen, ez a családi alapom. Ettől én próbáltam elvonatkoztatni és az egzaktabb vallás felé irányulni, de egyik sem használt igazán. Könyveket vettem. Szétboncoltam a hitem, megnéztem jól tartópilléreit. És egy idő után szűkösnek, dohosnak éreztem az egészet.
Menekültem belőle.
Azóta az egész világképem összedőlt. Hittem egyfajta istenben, de semmi sem segített hogy jobban megéljem a hitet. Mindig rácáfolt valami. Pl a párválasztás procedúrája, mennyire könnyű mennyire túlreagáltam mindent.Mind a két oldaláról megnéztem az életet és nem láttam benne semmi fantasztikusat. Semmi jót vagy magasztosat. Egyedül a szexualitás az ami motiválhatja az embert, párzani és nemzeni. Ennyi. Ez az ősi ösztön ugyan az korról korra. - Csak régen tartozott hozzá egy lovaginak mondott kultúra. Most hogy már nincsenek hülye rögeszméim sokkal jobb élni. Azthiszem.
Igen, az értelmesebb emberek erre még tinikorukban rájönnek.
Utána jön az, hogy akkor kéne egy jó célt keresni - úgy látom, itt még nem tartasz.
Szerintem érdemes lenne elkezdeni.
Egyébként ezért "veszélyes" túl mélyre menni, mert kiürededik minden.
Ezért vannak a gyári kényszerek, a légzés, evés, ivás, némi vágy.
Ezek felett vannak azok a vágyak amik már inkább a léleké, a másokkal kedvesség, a szeretet, az önzetlenség, a jótettek okozta öröm, a "belső fény felé törekvés"
Egyszer olvastam egy eléggé találó gondolatot.
Az életem egy film, melynek nem túl jó a szereposztása, és ráadásul a sztoriját sem értem....
Az Igazság nélkül kb én is így éreztem, éltem..
Ezen az utamon viszont megállított Jézus. Megszólított, hogy kövessem Őt.
Ő célt, értelmet adott az életemnek. Benne teljes hitet, örömet, békességet találtam, kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!