A valláskritika az pontosan mit jelent?
Olyan dolgokra hívod fel a figyelmet, amik:
- ellentmondásosak,
- vagy homályosak,
- nem kellően alátámasztottak,
- a valóságnak látszólag nem felelnek meg.
A célja nem a vallás mindenáron történő megsemmisítése, hanem valóság megvédése a vak hittel szemben. Tanulás, megértés, bizonyság.
E szerint a többi vallást már meg is kritizáltad, hiszen azokban más isten van.
Amúgy igen, létezik nem igazi vallás is. Például a szcientológia egy haszonszerzési céllal alkotott vallás.
De a hívők számára már ez is igazi.
Nem, az csak egy kis része.
Az is ilyen kritika, amikor a próféta kritizálja a farizeust, vagy az ateista a hívőt, stb. stb.
"A valláskritika az pontosan mit jelent?"
Ha a GYAK rovatra gondolsz, akkor ez gyakorlatilag ateistának álcázott sátánisták folyamatos provokációja
Na, Kreatti megszólalt.
Tudod, sátánista elég kevés van itt.
Olyan, amelyik be akarna szólni bárkinek is - még kevesebb.
Amelyik még álcázni is akarja magát, és pont ateistának - na, ez meg szerintem nulla felé közelít.
6-os vagyok. Gondolotam, hogy meg is jelenik az egyik sátánista. Ők provokálják tele a topikot
Szegénykém nem érti, hogy nem az vagy, aminek mondod magad, hanem, ahogy viselkedsz. Aszongya ateista, utána meg habzó szájjal szidja Istent. Ki az aki azt szidja, akinek nem hisz a létezésében? Az elmebeteg és a sátánista.
"Gyümölcséről ismerszik meg a fa"
"Aszongya ateista, utana habzó szájjal szidja Istent"
Ateista vagyok, istent nem szidom, mert szerintem nem létezik. Az istenképetekről, amit ti közvetítetek (vagy éppen a biblia, stb) viszont lehet véleményem. Eszerint a biblia egy undorító könyv, az istenetek pedig olyan szinten erkölcstelen, hogy nem is értem, ki gondolhatja ezt az istenképet jónak.
9# ja főleg hogy istenre mit is tudunk ráhúzni mint negatív tulajdonság
Rasszista (érdekes csak nekünk az istenünk a többi fajnak vagy épp egy idegen civilizációnak már nem)
Tömeggyilkos (több millió embert ölt meg mert nem úgy cselekedtek ahogy ő azt kitalálta
Környezetet pusztítja (szintén az özönvíz)
Saját fiát megöleti
Náci (tekintve hogy halältábor helyett pokolra küld mindenkit aki neki nem tetszik hitler 2.0 😬)
És hülyíti a népet
Pozitívum
.... (nos ja isten szeret😂)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!