Ferenc pápa (a régebbi pápákhoz mérve) egy vicc?
Nem, miért lenne az?
Nagyon jó elmélkedései vannak, mindennap tart egy kis katekézist, általában a napi evangéliumról. Persze ezeket nem hozza le a média (csak az egyházi), mert gondolom "túl magas" és nem elég botrányszagú.
Kevésbé gőgös, mit sok elődje. Közelebb áll az egyszerű emberekhez, nyitottabb. A gyarlóságát is fel tudja vállalni.
Én nem vagyok hívő, de amikor megválasztása után kijött az erkélyre Róma népéhez szólni, le voltam nyűgözve.
Egyébként még annyit, hogy bár általában a szerénységet, egyszerűséget szokták nála kiemelni, de mondjuk a Kúria átalakítását olyan eszközökkel és módon, mintegy "tollvonással" csinálta és mozdított el más irányvonalat képviselő vezetőket a helyükről, hogy azt a látszólag kevésbé szerény, hanem inkább "despotának" beállított pápák is megirigyelhetnék. Ritka, hogy egy ilyen nagy változást valaki így, ellentmondást nem tűrően keresztülvisz.
Persze, ez nincs benne a médiában, mert a média azt se tudja, hogy mi az a Római Kúria és hogy működik és hogy miért nagy változás ez.
Én sem neheztelek rá emiatt, ő az Egyház látható feje, megteheti. Csak kicsit mosolyogni szoktam, mikor azt gondolják néhány kép alapján, hogy Ferenc pápa nem is tud "kemény" lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!