Jézus (ha manapság élne) elítélné a 21. századi keresztény egyházakat?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 17. 17:31
12/15 anonim válasza:
Egyház nem volt még,de ha lehet hinni egy forrásnak,már látta,hogy mivé lesz az általa hirdetett filozófiából,vallásból,és előre,mélyen elítélte a pompás,cicomás,hívalkodó,gazdagon díszített templomokat.Sőt,kifejezetten károsnak ítélte.De ezt csak egy nem hitelesített forrás írja,egyébként simán el tudom képzelni,hogy igaz
13/15 anonim válasza:
Idéznéd a Bibliából is ezt? Mert hülyeségeket bárki le tud írni, de nekem ebből a sok hülyeségből semmi nem rémlik, hogy benne lenne a Bibliában.
14/15 anonim válasza:
Azt írtam te bugyuta,hogy nem hiteles forrásból gondolom.Amúgy szerinted mennyire hiteles a biblia?Segítek,semennyire.Ajánlom figyelmedbe Dos Santos művét,melyet itt nyilván halálra fognak savazni a szemellenzős f.emberek
15/15 anonim válasza:
Jézus próféta volt, valóban előre látta némely mai "Egyház" állapotát, ezért tanított ilyeneket:
"Atyátoknak se hívjatok senkit e földön; mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van."
(Jézus)
Jézus tanítványa, Pál apostol pedig ezt tanította:
2
Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos;
4
Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
5
(Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)
(Biblia)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!