Sok vallásos miért bélyegez meg más vallásokat és életszemléleteket, miközben nagymértékben hiányosak az ismereteik az adott dolgokról?
Mert VAKON hisz az igazában és úgy érzi, hogy aki mást hisz az rossz úton jár, ezért megpróbálja a saját -véleménye szerint -jó útra téríteni.
Ha képes rá/ retorikailag, tudásban, ...stb/ szépen átvezeti, ha nem akkor megpróbálja elriasztani.
Ez persze nem jelenti azt, hogy feltétlenül rosszat akar csak véleménye szerint nem maradt más amivel megmenthetné az egyént vagy lelkét /kinek-kinek hite szerint/.
18:18 as válaszoló szépen rávilágított a lényegre, mert a VAKhit okozza ezt a hozzáállást, amiből hiányzik a megértés, türelem, elfogadás, segítőkészség...vagyis a szeretet jó néhány alapfeltétele. Ha egy ember hite valós, akkor készségesen segít, és pozitívan áll azokhoz, akik esetleg még nem értik a valót, megértve őket, elfogadva, hogy bennük is felerősödhessen az önzetlen szeretet elve, vagyis Isten maga. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Sztem: Egyik a félelem, ami miatt vakon hisznek, mert a Biblia telis tele van fenyegetésekkel.
A másik a hatalomvágy. Mert bizonyos vallásokkal nagyszerűen lehet egymáson uralkodni. Megmondhatom a felebarátomnak, hogy ő mennyire bűnös. Hivalkodhatok előtte azzal, hogy én milyen szép ruhában mentem a templomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!