Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény hívők szerint...

A keresztény hívők szerint nem baj, hogy JHVH megölette a gyerekeket, mert a mennybe mentek?

Figyelt kérdés

A Bibliában többször is olvasunk arról, hogy isten gyerekek halálát rendeli el. E hátborzongató rendeletek még a csecsemőket is érintik:

"...Ne kíméld, hanem ölj meg férfit és nőt, gyereket és csecsemőt,..." (2Sám 15,3)

E kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert a másik kérdésemnél - ahol Dávid fiának a halála miatt vitáztam - a hívő a legutóbbi kommentben, amit az előbb láttam, azzal érvelt, hogy a gyerek legalább a mennybe ment.

Lásd itt: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

50. hozzászólás.

Kommentekben várom véleményeket a kérdésről.

2022. febr. 18. 00:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
20%

Éppen ezek miatt az utálatosságakért vágta ki JHVH azokat a népeket a Zsidók előtt, és nekik adta azt a földet. (Ez jogosan az övék is!) Nem maradhatott senki, mint ahogy néhány csepp epe keserűvé teszi a tál levest...

De hát tudjuk, hogy nem irtották ki mindet...

A több istenhitük egy istenbe gyúródott, akit Allah-nak hívnak. Módosult az imádati formája, de egy valami nagyon megmaradt!

Hány lányt, fiút erőszakoltak már meg, és öltek meg Allah nevében? Mennyiről nem tudhatunk...

Tehát bebizonyosodott, hogy mindenkit le kellett volna vágniuk.

Mert még a közel keleti népek közül, még mindig jónéhányan hajlamosak a gyermek áldozatok bemutatására, miután megerőszakolták.😢

2022. febr. 21. 15:29
 22/25 anonim ***** válasza:

Én még most sem kaptam választ arra a kérdésre hogy mi alapján diszkriminálja Isten az embereket és a bűneiket. Rengeteget lemészárolt de közben rengeteg rosszabbat életben hagyott.

Miért nem állította meg például Hitlert? De rengeteg egyéb példát is felhozhatnánk. Másikat azonban miért?

2022. febr. 21. 15:55
 23/25 anonim ***** válasza:
15%

22-es. Előítélet nélkül olvasd el a szöveget, megtalálod benne a válaszokat. (Linkelt részek)

Azért mert az ókori népének adta ezeknek a népeknek a területeit.

A többit azért hagyta, mint napjainkban. Lenti linken megtudhatod, miért engedi meg a gonoszságot. De el kellene olvasni, előítélet nélkül. A forrásra való tekintettel...

Történt idő közben egy új szövetség. Irgalmat akar, nem áldozatot!

A Holokausztot miért engedte?: [link]

A LÉNYEG.!

Ez alatt a lentebbi link alatt tudhatod meg a vitakérdés lényegét.

Ádámot és Évát rávette Sátán, hogy ne fogadjanak szót és ők döntsenek maguk felől. Kvzi, neveljék magukat. Visszautasítottak ezzel minden segítséget, amiket Istentől kaphattak volna... Saját önkormányozást akartak, most ebben él az emberiség. Isten megengedte Sátánnak hogy uralkodjon a Földön élő emberek felett. Vagyis, hogy befolyásolja őket.

Bizonyítási időt kapott Sátán is, és az emberiség is arra, hogy milyen lenne ha saját maguk döntenének a kormányzataikkal, az emberiség érdekéért. MOST AZT TAPASZTALJUK, hogy milyen Isten nélkül a világ.

Tudjuk viszont, hogy már nem tarthat túl sokáig.

Ha teheted, olvasd el ezt: [link]

2022. febr. 21. 17:12
 24/25 anonim ***** válasza:
78%

23

Érdekes és megdöbbentő,hogy milyen szépen meg lehet ideologizálni ilyen népirtás szerű eseményeket...

---------------------------------------------

Élt egy ember nem is oly régen.

Kinek fény gyúlt a fejében.

S megfogant egy forradalmi gondolat.

Mi "kiválasztottak" ,árják vagyunk,

Most már tudom én azt.

Örült is szépen.De a mámor nem tartott soká.

-Ó jaj!Villant át az agyán a keserű felismerés:

Van még egy nép,aki ezt a címet már magának adta régen.

Mi legyen most.?Két választott nem lehet egyszerre..

Ők hazudnak!S nem adják ingyen ezt a címet.

Sebaj.Majd teszünk róla..

Ez az én harcom.De nem soká mindenkié lesz.

2022. febr. 21. 18:22
 25/25 anonim ***** válasza:
15%

24-es.

Mi volna a kielégítő válasz a számodra?

Szerinted miért történt meg? Az emberi szabad akaratból. Nem?

Nem csak a héberekkel történt ilyen. Más népekkel is. Miért ilyen gonosz az ember? (Tisztelet a kivételnek.) Az egész történelme háborúkból áll! Minden nép, kivétel nélkül. Nem érdekes egy kicsit?

23.-as.

-m.cs.-

2022. febr. 21. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!