Szerintetek Isten közbe avatkozott volna ha a megváltás nem a terv szerint halad ?
Amikor Jézus a földön járt.
Szimplán csak elméleti kérdés
A bűnbeesés a terv szerint haladt?
Ott nem avatkozott közbe.
"Szerintetek Isten közbe avatkozott volna ha a megváltás nem a terv szerint halad ?"
kicsit paradox kérdés, mivel Istenben minden örökkévaló jelen, így örökkévalóan tudott volna arról, ha a megváltási terv megcsúszna valahol, de akkor örökkévalóságban javította volna. Szóval ez így paradox
OK, tehát az eredendő bűn a tervének része volt.
Köszi. Nincs több kérdésem.
Most már a tisztel Esküdteken a sor, hogy kimondják az ítéletet.
A kérdésben a feltételes mód indokolatlan, ugyanis az evangéliumok beszámolója szerint Isten többször is beavatkozott Jézus élete során, hogy a megváltás az isteni terv szerint megtörténjen:
11
Néki pedig megjelenék az Úrnak angyala, állván a füstölő oltár jobbja felől.
12
És láttára megrettene Zakariás, és félelem szállá meg őt.
13
Monda pedig az angyal néki: Ne félj Zakariás; mert meghallgattatott a te könyörgésed, és a te feleséged Erzsébet szül néked fiat, és nevezed az ő nevét Jánosnak.
14
És lészen tenéked örömödre és vigasságodra, és sokan fognak örvendezni az ő születésén;
15
Mert nagy lészen az Úr előtt, és bort és részegítő italt nem iszik; és betelik Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva.
16
És az Izrael fiai közül sokakat megtérít az Úrhoz, az ő Istenükhöz.
17
És ez Ő előtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a fiakhoz térítse, és az engedetleneket az igazak bölcsességére, hogy készítsen az Úrnak tökéletes népet.
18
És monda Zakariás az angyalnak: Miről tudhatom én ezt meg? mert én vén vagyok, és az én feleségem is igen idős.
19
És felelvén az angyal, monda néki: Én Gábriel vagyok, ki az Isten előtt állok; és küldettem, hogy szóljak veled, és ez örvendetes dolgokat jelentsem néked.
20
És ímé megnémulsz és nem szólhatsz mindama napig, amelyen ezek meglesznek: mivelhogy nem hittél az én beszédimnek, amelyek beteljesednek az ő idejökben.
26
A hatodik hónapban pedig elküldeték Gábriel angyal Istentől Galileának városába, amelynek neve Názáret,
27
Egy szűzhöz, aki a Dávid házából való József nevű férfiúnak volt eljegyezve. A szűznek neve pedig Mária.
28
És bemenvén az angyal ő hozzá, monda néki: Örülj, kegyelembe fogadott! Az Úr veled van, áldott vagy te az asszonyok között.
29
Az pedig látván, megdöbbene az ő beszédén, és elgondolkodék, hogy micsoda köszöntés ez?!
30
És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél.
31
És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK.
13
Mikor pedig azok visszatérnek vala, ímé megjelenék az Úrnak angyala Józsefnek álomban, és monda: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és fuss Égyiptomba, és maradj ott, amíg én mondom néked; mert Heródes halálra fogja keresni a gyermeket.
14
Ő pedig fölkelvén, vevé a gyermeket és annak anyját éjjel, és Égyiptomba távozék.
15
És ott vala egész a Heródes haláláig, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által, aki így szólt: Égyiptomból hívtam ki az én fiamat.
19
Mikor pedig Heródes meghalt, ímé az Úrnak angyala megjelenék álomban Józsefnek Égyiptomban.
20
Mondván: Kelj fel, vedd a gyermeket és annak anyját, és eredj az Izráel földére; mert meghaltak, akik a gyermeket halálra keresik vala.
21
Ő pedig felkelvén, magához vevé a gyermeket és annak anyját, és elméne Izráel földére.
Az angyalok neve "küldött", akiket Isten küldött, hogy a földi eseményekbe beavatkozzanak Isten tervének megfelelő módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!