Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézust miért hiszik egyesek...

Jézust miért hiszik egyesek angyalnak?

Figyelt kérdés

Jézus Krisztus volt az az angyal, akit Jehova elsőnek teremtett.

Miért írta ezt valaki ?

Jézus ember is Isten is egy teremtett lény egy angyal soha nem lehet Isten Ő ugyanúgy csak egy szimpla angyal marad mint a többiek

2022. jan. 4. 13:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
47%
Ha Jézus a messiás, Isten fia, hogy lehet egyenlő vele?
2022. jan. 5. 12:08
 12/14 anonim ***** válasza:
56%

Jozsué 5:14. Igazság szerint Isten (Jehova) seregeinek fejedelme Jézus. A Biblia egy személyre több jelzőt is szokott megadni.

Értelem szerűen a világegyetem 2. legnagyobb személye. János 14:18 "Az Atya nagyobb nálam".

Mielőtt a Földre jött kifizetni a váltságot, nyilván tevékeny volt...

Az égi neve vajon mi volt Jézusnak? Mert ez ugye az emberi (Földi)neve.

2022. jan. 5. 12:16
 13/14 anonim ***** válasza:
Mert eretnekek. Rafaelrol ír a Tóbiás könyve, én is olvastam a katolikus másodikos hittankönyvemben. Nem értem a református egyház hogy olyan buta hogy nem teszi be a Bibliában Tóbiás könyvet még sok mást. Kellenének misszionáriusok a refi papoknak akik tanítsák mi hiányzik a Bibliaból és akkor beletennék és elhinnék. Meg tanitanák a híveknek. A játék 80 as kérdése helyett lehetne a Tóbiás könyvet beletenni. Hogy nem volt Kálvinnak annyi esze.
2022. jan. 5. 16:34
 14/14 anonim ***** válasza:
69%

Jézusnak egyetlen égi neve van, amit használ rá a Szentírás, az "Ige". Ajánlom neked János evangéliumának elejét. De már az Ószövetségben is nevezték Őt Emánuelnek, Erős Istennek, Béke Fejedelmének, Örök Atyának is.

2022. jan. 5. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!