Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tökfaragás, töklámpás tényleg...

Tökfaragás, töklámpás tényleg sátáni?

Figyelt kérdés
Hallotam gyülekezetes ismerőstől hogy nem szabad, gyerekeket elkell zàrni tölle es mindenkit mert gonosz szellemeket generálnak, Ördög műve., demonikus, de most mi rossz van ebben? Amiert gyertyat teszunk a toklampasba? Meg abba hogy mindeszentekkor meg emelekezunk szeretteinkrol? A gyülis ismerösöm szerint a halottak napja se Istentol van hanem gonosz szellemek vezetik
2021. okt. 24. 11:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A 7-es által linkelt cikkben - már ha valaki elolvassa végig, odafigyelve - a "Sátán Egyházának" alapítója, Anton Szandor LaVey nevezi a Sátán ünnepének Halloweent, ő ezt mondta:

"Örülök, hogy a keresztény szülők legalább évente egyszer megengedik a gyerekeiknek, hogy a sátánt imádják."

Tehát alapvetően a "Sátán Egyháza" nevű, valószínűleg marginális társadalmi hatással bíró társaság tartja ezt a saját ünnepének.

Ha valaki elolvassa a cikket, akkor láthatja, hogy a kereszténység túlnyomó része szerint kicsit összetettebb a probléma annál, hogy ráakasztjuk, hogy "sátáni"... Persze a szekták és híveik megelégednek ennyi magyarázattal. De ahogy a a kérdés is érinti, ők a halottak napját is ugyanannyira démoninak tartják, hogy megemlékezünk a halottakról és gyertyát gyújtunk...

A kérdésre válaszolva: nem a tök lesz a sátáni, és nem is maga a tökfaragás. Hanem, hogy te mivé teszed, mit tulajdonítasz neki.

2021. okt. 29. 12:44
 12/18 Balasa Bence ***** válasza:
100%
Ősi kelta eredetű szokás, de mivel a keresztények szemében minden más vallás híve a sátán fattya, igen.... MUHÁHÁHÁH!!!
2021. nov. 22. 23:20
 13/18 anonim ***** válasza:
A gyülis ismerőseid egyszerűen elmebetegek.
2022. okt. 31. 09:03
 14/18 Balasa Bence ***** válasza:

13

Ha ez nekem szólna, akkor bocsi de tévedsz.

2022. okt. 31. 10:36
 15/18 anonim ***** válasza:

Miért, te vagy a Kérdező? Mert én neki válaszoltam.

Mondjuk kétlem, hogy gyülisek bármikor normálisak lehetnek, szóval akár magadra is veheted, ha akarod.

2022. okt. 31. 19:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Maradjunk annyiban, hogy aki elhiszi a tökfaragás és a sátán kapcsolatát, az valóban elmebeteg.
2022. okt. 31. 19:28
 17/18 Balasa Bence ***** válasza:

15

Nem nem én vagyok a kérdező. Sőt, nem is vagyok keresztény, a magyar ősvallás híve vagyok.

2022. okt. 31. 22:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, mi az a magyar ősvallás, de egészségedre. Abban hiszel, amiben akarsz. Felőlem akár repülő unikornisokban is.
2022. nov. 1. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!