Különben, ahol alkoholisták nevelnek gyereket, az mitől jobb?
400.000 gyereket nevelnek totál alkoholista szülők Magyarországon.
Én is agnosztikus vagyok.
Ez több dologra is visszavezethető, hogy így alakult, sokat írtam már ebbe a kategóriába.
Ugyanakkor talán a fő érvem az, hogy amennyiben isten jóságos, szerető, javunkat akarja stb, akkor miért nem alakítja úgy, hogy a tudomány módszerével bizonyíthatóvá váljon?
Ettől még ugyanúgy HIT-ről beszélhetnénk, ugyanis sokan így se hinnének benne. Viszont a jelenleginél többen igen, és ha isten jó, akkor nem lenne ez több embernek jó?
Jelenleg pont a tudomány miatt (is) van egyre kevesebb hívő, ugyanis ezernyi dologra, amire anno a vallás szolgált magyarázattal, ma már a tudomány ad magyarázatot.
35. „Számolhatatlan bibliai idézetek igazolják" Aztaaaa, mekkora érv!!!!!
„Ha Isten valakit nem hív, nem vonz, az illetőnek kibeszélheted a torkodat, akkor sem fog hinni." Ja, utána meg pokolra küldi azt, aki nem hisz benne. Kérdés: Isten miért nem ad magáról valamilyen egyértelmű jelet, ami alapján mindenki hihetne benne, kényszerítés nélkül?
„Amiért akár meg is halna." Ha valaki ilyet tesz, ott már valószínűleg pszichiátriai gondok vannak.
Az egyik cikk kb. ezt írja: az első emberpár fellázadt Isten uralma ellen, és ennek meglettek a következményei.
Megjegyzéseim:
1. Nyilván egyik normális embert sem kell emlékeztetni arra, hogy a bűnbeesés csupán egy mitikus történet.
2. Az idézett sor szerint Isten minket büntet a távoli múltban élt őseink bűneiért. Igazságos-e mindez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!