Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki, miért nem hisz Istenben?

Ki, miért nem hisz Istenben?

Figyelt kérdés

2021. okt. 16. 10:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén akartam valami komoly választ írni, de ezen a ponton már nem lehet. Ez az illető vagy egy troll, vagy egy menthetetlenel valláskárosult. További kommunikációnak vele mindenesetre értelmetlen.
2021. okt. 16. 21:42
 32/73 anonim ***** válasza:
11%

Különben, ahol alkoholisták nevelnek gyereket, az mitől jobb?

400.000 gyereket nevelnek totál alkoholista szülők Magyarországon.

2021. okt. 16. 21:42
 33/73 anonim ***** válasza:
92%
Én agnosztikus vagyok. Nem tagadom Isten(ek) vagy egy felsőbb, az univerzumot létrehozó hatalom létezését, de nem is hiszek benne. A létezésükre vagy a nem létezésükre sincs semmilyen tudományos bizonyíték.
2021. okt. 17. 01:22
 34/73 anonim ***** válasza:
87%

Én is agnosztikus vagyok.

Ez több dologra is visszavezethető, hogy így alakult, sokat írtam már ebbe a kategóriába.

Ugyanakkor talán a fő érvem az, hogy amennyiben isten jóságos, szerető, javunkat akarja stb, akkor miért nem alakítja úgy, hogy a tudomány módszerével bizonyíthatóvá váljon?

Ettől még ugyanúgy HIT-ről beszélhetnénk, ugyanis sokan így se hinnének benne. Viszont a jelenleginél többen igen, és ha isten jó, akkor nem lenne ez több embernek jó?

Jelenleg pont a tudomány miatt (is) van egyre kevesebb hívő, ugyanis ezernyi dologra, amire anno a vallás szolgált magyarázattal, ma már a tudomány ad magyarázatot.

2021. okt. 17. 10:13
 35/73 anonim válasza:
10%
Arra a kérdésre, hogy ki, miért NEM hisz Istenben, az a válasz, hogy a hit nem akarati kérdés, vagyis nem áll az embernek hatalmában hitre jutni. Merthogy a hit Isten ajándéka, számolhatatlan bibliai idézetek igazolják, de hétköznapi logikával is ide fogunk jutni. Ha Isten valakit nem hív, nem vonz, az illetőnek kibeszélheted a torkodat, akkor sem fog hinni! Ember embert soha nem tud hívővé tenni, de még saját magát sem. És a fordítottja is ugyanilyen kemény: aki úgy lett hívő, hogy Isten vonta magához, nem fog tudni NEM hinni! A mai napig sokan tanusíthatják, hogy maga sem érti mi történt vele, de gyökeresen megváltozott a meggyőződése, amiért akár meg is halna. Lásd pld. arab világ üldözött keresztényeit. Összegezve: Az istenhit - mivel nem fizikai világunkból kiinduló tényező - Isten valóságához tartozik, sem nem kikényszeríthető, sem nem elveszthető . DE: "akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak". De ez már az emberi szeretet kategóriájába tartozik, azaz, ha én megkaptam az ajándékot, akkor szeretném, ha a többi ember is megkapná, ez az oka, hogy beszélünk róla, mert a "HIT HALLÁSBÓL VAN, A HALLÁS PEDIG AZ IGE ÁLTAL"...
2021. okt. 17. 13:45
 36/73 anonim ***** válasza:
86%

35. „Számolhatatlan bibliai idézetek igazolják" Aztaaaa, mekkora érv!!!!!

„Ha Isten valakit nem hív, nem vonz, az illetőnek kibeszélheted a torkodat, akkor sem fog hinni." Ja, utána meg pokolra küldi azt, aki nem hisz benne. Kérdés: Isten miért nem ad magáról valamilyen egyértelmű jelet, ami alapján mindenki hihetne benne, kényszerítés nélkül?

„Amiért akár meg is halna." Ha valaki ilyet tesz, ott már valószínűleg pszichiátriai gondok vannak.

2021. okt. 17. 15:41
 37/73 anonim ***** válasza:
25%

Fikázás és előítélet nélkül olvassatok bele.

[link]

2021. okt. 17. 17:22
 38/73 anonim ***** válasza:
25%

Olvass, elmélkedj, aztán kérdezz!

[link]

[link]

2021. okt. 17. 17:36
 39/73 anonim ***** válasza:
94%

Az egyik cikk kb. ezt írja: az első emberpár fellázadt Isten uralma ellen, és ennek meglettek a következményei.

Megjegyzéseim:

1. Nyilván egyik normális embert sem kell emlékeztetni arra, hogy a bűnbeesés csupán egy mitikus történet.

2. Az idézett sor szerint Isten minket büntet a távoli múltban élt őseink bűneiért. Igazságos-e mindez?

2021. okt. 17. 17:39
 40/73 anonim ***** válasza:
100%
Egy másik cikk kb. azt mondja, hogy a világban uralkodó rossz állapotokról a sátán tehet. Akkor Isten miért engedi neki, hogy garázdálkodjon?
2021. okt. 17. 17:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!