Ha Isten létezik miért ilyen?
Amit elsőre írsz hülyeség. Senkitől nem várhatod el hogy helyeted nézen utána a dolgoknak.
Szóval a kérdésedre viszatérve elmondom neked az egyik bizonyságom pont ide ilik.
A lényeg az hogy ülőmunkát végzek és borzasztóan elkezdet fájni a derekam már a lábamra se tudtam ráálni. Szedtem gyogyszereket de azoknak semmi hatása nem volt. Eltelt kb 2 hét eközben én ugyan úgy elkulogtam nehezen a templomba és ufyan úgy olvastam tovább a Szentírást. Imátkoztam hogy gyogyuljak meg de nem történt semmi. Tehát megtettem az "elvárt" dolgokat de hatástalan volt. Aztán az egyik Istentisztelet alkalmával döbentem rá mi a hiba mert mikor ezeket csináltam nem volt bennem hit csak muszálybol, megszokásbol cselekedtem ezeket. Nem hitel imátkoztam mert nem biztam abban, hogy Isten meghalgat és meggyogyít.Tehát 3 hétig nem történ változás majd miután úgy imátkoztam ahogyan azt kel másnapra a fájdalom majdnem teljesegészébe megszün rá 1 napra pedig teljesen.
Ez egyébként nem példátlan. Javaslom olvasd el Jeremiás és Ézsiás proféta könyveit. Részemről viszont itt ért véget a beszélgetés. Remélem nem leszel rest és választ talász a kérdésedre.
Nem vagyok rest, visszaolvastam az eddigi beszélgetést, és a következő megállapításokat tettem:
1, "Amit elsőre írsz hülyeség. Senkitől nem várhatod el hogy helyeted nézen utána a dolgoknak."
Bizony a te álláspontod a hibás és egyben árulkodó!
Láthatóan nem veszed figyelembe, hogy a bizonyítás terhe egyértelműen az állítóé, azaz jelen esetben a TIED!!!
( Ezt írtad: "Eddig sem beszéltem szeszélyről. Ez üdvőzités nem hasraütés szerint történik.").
Várom a megfejtést, mi a kiválasztási szempont szerinted akkor.
Ha nem tudod megmondani, akkor azt kell gondolnom, mégis nekem van igazam, és Isten puszta szeszélyén múlik az üdvözülés (ez esetben szólok, tudjál róla! a TIED is!).
Nos, ha véget ér a beszélgetősük, akkor ezzel a konklúzióval ér véget!
utóirat:
Az utolsó válaszodban foglalt történetnek semmi köze az általunk folytatott eszmecseréhez.
(
bár megjegyzem:
a. vágy-vezérelt gondolkodás: a bekövetkezett gyógyulást Istennek tulajdonítod, jóllehet nem tudod bizonyítani a valódi összefüggést.
b, mérhetetlen fennhéjázás, úgy véled, ha hittel imádkozol, képes vagy befolyásolni Isten akaratát
c, A történeted szerint Isten igazságtalan!
Esetleg úgy véled, hogy Isten képe rá és meg is teszi, hogy beavatkozik a halandók életébe (pl- meggyógyít valakit), de ezt mégsem teszi meg nagyon sok esetben, amikor emberek erre rászorulnak (még talán nálad mélyebben hívő emberek is),
ellenben veled kivételt tett...
)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!