Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hivőtől kaptam ezt az üzit,...

Hivőtől kaptam ezt az üzit, mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
Rosszul értelmezed a földi életet. Az Isten nem azt akarja, hogy a világban legyél boldog, ebben, amit a sátán ural ideig-óráig, hanem egy örökkévalóságig legyél boldog. Ez az élet azért van, hogy megtérj, hogy élhess, de persze megvan adva az esély, hogy aki inkább szereti a testi örömöket az itt és most kiélheti magát egy darabig, de azután elvész
2021. szept. 2. 20:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Agyrém...szokásos megfélemlítő istenkép,nem szabad rá hallgatni.A testi örömökkel semmi baj,csak nem ajánlatos túlzásba vinni,mert akkor inkább szenvedést ad.
2021. szept. 2. 20:05
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Mi az, hogy mit gondoljak, basszus, te kaptad ezt az üzenetet, másnak mi köze hozzá? 😃
2021. szept. 2. 20:38
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Az élet ajándék 😊🥰
2021. szept. 2. 20:56
 4/15 anonim ***** válasza:
58%

Ez a vallás tényleg így működik.

Ezért 𝐍𝐀𝐆𝐘𝐎𝐍 meggondolandó, mielőtt ezt választanád.

Ugyanis jó eséllyel nem sok földi boldogságot enged meg neked.

És ha netán esetleg mégsincs semmi utána, vagy pedig valami más jön utána, mint amit vártál - akkor ott vagy, 𝐍𝐀𝐆𝐘𝐎𝐍 meglőve.

2021. szept. 2. 21:45
 5/15 anonim ***** válasza:
89%

1Ján 2:14 Írtam nektek atyák, mert megismertétek azt, aki kezdettől fogva van. Írtam nektek ifjak, mert erősek vagytok, és az Isten igéje megmarad bennetek, és meggyőztétek a gonoszt.

1Ján 2:15 Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.

1Ján 2:16 Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.

1Ján 2:17 És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

1Kor 7:31 És akik élnek e világgal, mintha nem élnének: mert elmúlik e világnak ábrázatja.

2021. szept. 3. 06:28
 6/15 Andizsuzsi ***** válasza:
60%
Jehova Tanuja. Ők így értelmezik a Bibliát. Én nem, nem gondolom, hogy Isten bármilyen földi sanyargatásra hozott volna létre bennünket. Én úgy gondolom, hogy egy parancs van, ami mindent betakar. Ha annak tőlem telhetően eleget teszek, megtettem, amit Isten kíván. János 13:34
2021. szept. 3. 09:23
 7/15 A kérdező kommentje:
6# AndiZsuzsi. Számomra az van hogy nem kell másokat bántani, nem kell ártani másnak, tisztelni kell az embereket, szeretetben, békességben élni, jóságra törekedni. De élje a magán életét úgy mindenki ahogy akarja.
2021. szept. 3. 09:30
 8/15 anonim ***** válasza:

Tanács a gazdagoknakE világ gazdagjainak hagyd meg, hogy ne legyenek fennhéjázók, ne bizakodjanak a csalóka gazdagságban, hanem az élő Istenben, aki bőségesen megad nekünk mindent, amire szükségünk van;Káldi

Azoknak, akik a mostani korban gazdagok, parancsold meg, hogy ne jártassák fenn a magasban az eszüket, s ne vessék reménységüket a bizonytalan gazdagságba, hanem Istenbe, aki mindent, ami élvezetünket szolgálja, gazdagon nyújt nekünk Csia 1Timótheus 6:17

Ha 40 milliárd sejted programozva van Istentől az életre, mást miért ne adna meg, hogy kielégítő életet élj?! Persze vannak a világban nyomorúságos viszonyok a gazdasági főszereplők nemtörődömsége miatt, de ugyanúgy kritizálnak az Istentől nem kiiskolázottak is, azok is a szellemi nyomorúságot terjesztik maguk körül.

2021. szept. 3. 09:55
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos szintig egyet is értek, csakhogy én sokkal inkább narratív, és nem normatív szempontból gondolom ezt. Ez sokkal inkább egy amolyan gnosztikus tan, nem az, amit én magaménak mondanék.

Tehát szerintem igaz, hogy a földi örömök mulandóak, és hogy az örök üdvösség nem mérhető a mulandó földi hívságokhoz, de számomra az anyagi világ nem eredendően romlott, hanem pusztán átmenetileg terhelt. Isten a világot jónak teremtette, és ha Isten jónak akarta a világot, akkor az az is. Így a világban található jó dolgok is Isten dicsőségét hirdetik, és nekünk nem az a feladatunk, hogy megtagadjuk őket, hanem hogy a helyükön kezeljük, és Isten dicsőségére fordítsuk őket. A szépség és a gyönyör is valami olyanra mutat, ami fölöttük áll. Ha elvonják a figyelmünket Istenről, csak akkor kell tőlük elfordulnunk.

2021. szept. 3. 13:17
 10/15 Andizsuzsi ***** válasza:

"Számomra az van hogy nem kell másokat bántani, nem kell ártani másnak, tisztelni kell az embereket, szeretetben, békességben élni, jóságra törekedni."

A János 13:34 pont erről szól.

34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

2021. szept. 3. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!