Elég ennyit leírnom a levelemben, ha ki akarok lépni a JT-ből?
"Nem kívánok többé Jehova Tanúja lenni"
Kb. 6 hónapja vagyok "tétlen". Ma fogom végleg megszakítani a kapcsolatomat velük, ezért a kérdés. Persze azt is szeretném velük tudatni, hogy felesleges telefonhívást indítaniuk. Ne adj Isten feljönniük hozzám, mert én ugyan be nem engedem őket a lakásomba az biztos. Mivel úgy tudom, hogy ilyenkor még egy utolsó pásztorit is tartanak, amire nekem nincsen szükségem.
Kedves Kérdező!
A nyilvános kommentemben nem más történt, minthogy feltettem néhány gondolatébresztő kérdést, melyeket egy feltételes módban írt kijelentő mondat követett. Azt pedig az a puszta tény motiválta, hogy számos, Jehova Tanúit lejárató bejegyzés olvasható a vallási témákat fejtegető bejegyzések között.
Kedves Kérdező, feltételezem, te is tisztában voltál ezzel akkor, amikor e bejegyzések közé szúrtad a sajátodat. Ezért is kissé naiv elvárás azt remélni, hogy lejárató kommentek nélkül, érdemi segítségre lelsz itt. A megértő szavak, biztosan jól esnek, de ettől még nem kapsz választ a kérdésedre. Éppen ezért azt gondolom, bejegyzésed fő mozgatója ezeknek az együtt érző szavaknak a begyűjtése. Persze mindez csak feltételezés ...
Nem kell ahhoz Jehova Tanújának lenni, hogy valaki úgy érveljen ahogy én, mint ahogy ahhoz sem, hogy úgy érveljen ahogy te.
#Kedves Ani!
Reméltem, hogy a privát levelezésünk során elég világosan fogalmaztam. Akinek itt gondolat ébresztésre van szüksége az jelenleg nem én vagyok. Neked az sem tűnik fel hogyan bánsz a másikkal. A lehető legrosszabbat feltételezni mindenki másról pedig elég erősen Tanú jellemvonás. Csak nektek lehet tiszta és kikezdhetetlen motivációtok arra amit tesztek, mindenki mást pedig demonizáltok és/vagy lesajnáltok. Többek között ezért szégyeltem egy idő után, hogy valaha is közösséget vállaltam a szervezettel. Együttérzést pedig egy idő után már nem is mer remélni tőletek az ember. Így másoktól sem. Szóval ha önsajnáltatásnak fogod ezt fel lelked rajta, de engem koránt sem viselt meg, hogy kiléptem, mert végre tisztán látom mi is ez az egész amit Jehova Tanúi-nak neveznek... És végre tényleg szabad lettem. Azt írtad sajnálod, de nem én vagyok akit sajnálni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!