Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az emberölés a legsúlyosabb...

Ha az emberölés a legsúlyosabb bűn, akkor miért csak az 5. parancsolat?

Figyelt kérdés
Isten megbocsáthatja ezt bűnt?

2021. aug. 14. 09:53
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
44%

"Amúgy én is liberálisnak vallom magam és én se vagyok nagy híve a halálbüntetésnek, de nem azért, mert szerintem megjavulhatnak, hanem mert a halál megváltás sok rohadéknak. Nagyobb büntetés egész életükbe egy kis cellába szenvedni, mint gyorsan meghalni."

Háááát... most erre mit mondjak? Ez csak téged minősít és jól jellemez. Szerencsére a liberalizmus nem ilyen szennyes okból ellenzi a halálbüntetést, hanem azért, amit írtam korábban.

"Megköveteli, hogy szeresd, kövesd, tartsd be minden hülye szabályát, hanem irány a pokol. De közben ő nagyon szeret téged."

Akár diktátornak is felfoghatod, ha attól neked jobb, de sokkal inkább így lehetne leírni; Isten szeret, ha te kérsz ebből a szeretetből, akkor az örökkévalóságban is élvezheted, ha nem kérsz belőle, akkor nem fogja magát rád erőltetni és Isten nélküli állapotba kerülsz. Lényegében ez a pokol.

2021. aug. 14. 22:20
 32/39 Godaime ***** válasza:
14%

Nem mondanám szennyes oknak, ez a valóság. Van olyan akin már nem lehet segíteni vagy olyan atrocitást követett el, amire nincs bocsánat. Az ilyen személy nem érdemli meg, hogy valaha is szabad legyen sem pedig a gyors halál kegyelmét.

Ha a fejedhez nyomnék egy pisztolyt és bizonygatnám mennyire szeretlek te mit tennél? Viszontszeretnél vagy azt mondanád őrült vagyok? Az istened nem hagy számodra más választást, muszáj őt követned ha "élni" akarsz. Minden vallás erre a félelemre épül, nem csak a kereszténység.

2021. aug. 14. 22:30
 33/39 anonim ***** válasza:
57%

Amiről te beszélsz, az szimpla bosszú, amit a nyugati liberális humanizmus elítél. Például ezért nincsenek munkatáborok sem az elítélteknek. Ugyanis a büntetésnek nem a bosszú a célja, hanem elején a társadalomból való kiemelés (ne tudj több ilyet elkövetni), egyfajta nevelés (ne akarj ilyet elkövetni) és felkészítés a társadalomba való beilleszkedésre. Utóbbira sok országban külön programok is vannak.

Ez pedig nem valami keresztény naivság, hanem a világnézetednek erről alkotott képe. Ami egyébként nincs olyan messze a keresztény eszmétől sem.

"Az istened nem hagy számodra más választást, muszáj őt követned ha "élni" akarsz."

Lehet nem figyeltél, élhetsz Istennel és nélküle is. Mind a kettő élet és te választhatsz. Sokan vannak, akik például tudatosan utasítják el Istent, s most nem az ateistákra gondolok. Hanem azokra, akik hisznek benne, de így is nemet mondanak.

2021. aug. 14. 22:41
 34/39 A kérdező kommentje:

Emberek,

Nekem itt csak az a kérdésem, hogyha valaki ( egy ateista, nem hívő, vagy más vallási világnézetet valló) megkérdezi tőletek ( mint hívő emberektől), hogyha halálos bűn az emberölés, akkor az miért csak az ötödik parancsolat?

Illetve, ha szánt szándékkal megölünk egy embert, nyerhetünk bűbocsánatot?

köszönöm :D

2021. aug. 15. 09:55
 35/39 anonim ***** válasza:
73%

Most őszintén, mit nem értesz ezen?

A parancsok két csoportra oszlanak, első csoportban Isten és ember közti viszony szerepel, második csoportban ember és ember közti viszony. Nincs fontossági sorrendben benne.

A második kérdésedre is már érkezett válasz, minek teszed fel a kérdést, ha képtelen vagy elolvasni a válaszokat...

2021. aug. 15. 12:41
 36/39 anonim ***** válasza:
Persze, ezt megbocsájtja. Jézus is mondta, hogy ne attól féljetek, aki a testet öli meg, hanem aki a lelket.
2021. aug. 15. 14:35
 37/39 anonim ***** válasza:
44%

Ezek mind fontosabbak az emberölésnél:

1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

2. Isten nevét hiába ne vedd!

3. Az Úr napját szenteld meg!

4. Atyádat és anyádat tiszteld!

Aki ezt a négyet megtartja, általában már nem öl. De ha mégis, annak meg van az oka és Isten megbocsájtja. De aki "leköpi" az Istent és úgy öl, annak kampeca.

2021. aug. 15. 14:38
 38/39 anonim ***** válasza:

"Itt ellentmondásba ütközünk. Azt tanítja: ne ölj! Isten mégis ölni készül a végítéleten és ölt is már nemegyszer."

??? Az emberekre vonatkozik. Isten más kategória. Még jó, hogy kiírtja a bűnöst, aki ragaszkodik a bűnhöz. Jól néznénk ki, ha nem tenné. De az ember ezt nem teheti meg

2021. aug. 16. 15:54
 39/39 anonim ***** válasza:
nem sorrendben van... pff...
2021. aug. 16. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!