A kereszténység miért nem tartja az Ószövetség törvényeit? (kövezés, disznó tilalom, hét hetedik napján munka tilalom, ha nem halál érte stb.)
Sosem értettem... Külön szabályt adott Isten a keresztényeknek mint a zsidóknak.. így válogat népcsoportok között, ez nagyon furi.
Hol van az a Bibliában hogy az Ószövetségben lévő szabályok (ami elég kegyetlenek) a keresztényekre nem vonatkoznak, sőt Jézus utal is rá....
János 5.
46. Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.
47.
Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?
"Bibliában hol van ez az új szövetség?"
Azért ezt illene tudnod!
"A történetből ez egyáltalán nem derül ki."
Titus Pullo is rámutatott, hogy kiderül. Egyébként ezért nem kiragadni kell részeket, hanem egészében értelmezni a dolgokat. (Te lennél a legjobban felháborodva, ha random részeket ragadnék ki a Koránból figyelmen kívül hagyva a többi szöveget.) Amúgy benne van a történetben is, csak nem győzőm elégszer leírni, hogy a Biblia nem egy szájbarágós könyv. Elvárja az olvasójától, hogy gondolkodjon rajta.
"Viszont a vizsgált versben nem erről van szó."
Viszont ugyanabban a könyvben máshol meg, igen. És itt is ez a lényeg. Hiszen hogyan összegzi Jézus az egész eseményt? "Jézus pedig körültekintvén, monda tanítványainak: Mily nehezen mennek be az Isten országába, a kiknek gazdagságuk van!" Tehát ez a tanulság. Mivel a legtöbb gazdagot a földi javak érdeklik.
És itt azért látni kell, hogy arról a konkrét emberről volt szó egy konkrét helyzetben. Jézus, Isten Fia maga meghívta, beállhatott volna ő is tanítványnak, de nem, ő visszautasította, mert akkor mi lesz a vagyonával. A pénz nem lehet fontosabb Isten szolgálatánál. Ez a lényeg. Ennek az embernek ez volt a gyengéje. Látszólag nagyon jó ember, törekedett a törvény betartására, csak amikor megkapta a hívást, hogy "nagyon ügyes vagy", akkor gyere és kövess engem akár a szegénységbe, akár az üldöztetésbe is, akkor a válasz már: kösz nem, én most jól élek.
Jézus rögtön látta, hogy mi a gyengéje, ezért is mondja: "Egy fogyatkozásod van;" Ezt mondja Jézus, Márknál és Lukácsnál is. Máté úgy írja: "Ha tökéletes akarsz lenni"
"Tehát ez a Bibliai tanítás így ebben a formában biztos hogy nem hangozhatott el Jézustól." Szerintem meg elhangzott, nem véletlenül szerepel ez a történet 3 evangéliumban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!