Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a baj ezzel a Bibliai...

Mi a baj ezzel a Bibliai igével, ami miatt egy Katolikus Facebook csoportból törölték az igét és 4 hétre tiltottak?

Figyelt kérdés

Semmi mást nem csináltam csak az igét osztottam meg.

Apcsel 17:24 Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.

2021. máj. 15. 10:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%

Az idézettel semmi baj, de ugye egyetlen kimondott mondat sem önmagában áll, hanem van egy közlési szándék, ami a szavak puszta jelentése mögött áll. A moderátor valószínűleg észlelte, hogy provokálsz, és ezért kitiltott, ahogy egy katolikus templomból os kitiltanak, ha bemész és elkezdesz egygázellenes narratíva mentén bibliai idézeteket mondogatni.

Ez nem arról szól, hogy a katolikusok szemezgetnének a Bibliából, de az tévedés, hogy puszta mondatok kimondása nem egy narratívát szolgál.

A magát függetlennek mondó média is ugyanezt a játékot játssza. Lehet úgy csak objektív tényeket közölni, hogy az egy narratívát szolgál, ugyanis a jelentés a puszta állítások közti relációban rejlik, nem pusztán magukban az állításokban. Ahogyan egy mondat &értelme sem pusztán az azt alkotó szavakban rejlik, hanem a köztük lévő összefüggésben, szintaxisban. Az egész mindig több, mint a részek összege.

Szóval nem kell hülyének nézni az embereket, és játszani az áldozatot. Provokál tál, és azt kaptad, amire számítani lehetett, és te pontosan ugyanígy teztél volna, ha valaki veled játssza ugyanezt.

2021. máj. 15. 14:34
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Az idézettel semmi baj nincs. Azzal van baj, hogy érdekes módon a szövegkörnyezetet és az utána levő pár sort valahogy mindig elfelejtik idézgetni, ahogy azt is, hogy Szent Pál ezt kiknek és hol mondta.
2021. máj. 15. 14:35
 13/14 A kérdező kommentje:
12. Olvastam és semmi olyan nincs benne... Isten nem a templomban lakik
2021. máj. 15. 14:38
 14/14 anonim ***** válasza:
85%
Az önigazolási kényszered ugye nem sértettségből származik? Szerintem fogadd el a helyzetet és ne ronts tovább rajta. Egyébként hívő vagy?
2021. máj. 15. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!