Mik azok a vallási, hitbeli vagy bibliai dolgok, amikkel nem értesz egyet? Illetve mik azok, amiket nehezen, vagy egyáltalán nem tudsz betartani?
Pl. hallok olyanokat, hogy nem fogadják el a pápa tévedhetetlenségét, miért tiltja az egyház a házasság előtti nemi életet, papok viselt dolgai stb...
(Vallásháború és egymás torkának esés nélkül!)
A házasság előtti szex tiltásával nem értek egyet. Mivel nem vagyok katolikus így a pápa tévedhetetlenségével sem értek egyet.
Nehezen tartok be sok bibliai tanítást. Nehéz szeretni felebarátaimat, még nehezebb szeretni az ellenségeimet. A Biblia szerint ha ránézek egy nőre és gondolatban az ágyamba kívánom azzal is bűnt követek el. A hét főben járó bűn egyike a harag, nagyon gyakran nem tudok uralkodni magamon. Ritkán imádkozom, és valamikor kételkedem benne, hogy valaki hallgatja. Mindannyiunknak megvannak a kételyeink.
Sokunk számára nehéz az út, de az út mindig ott van számunkra hogy kövessük, nem számít hány alkalommal esünk el.
Nem igazán értem, hogy egy végtelen isten hogyan cselekedhet vagy érezhet úgy, mintha véges lenne, ráadásul néha bőven az emberi képességek alatt.
Azt sem értem, hogy egy végtelenül jó isten hogyan teremthet és tarthat fenn gonoszságot.
Azzal sem értek egyet, hogy ha egy hívő betéved egy ilyen kérdéshez, akkor azonnal elkezd lepontozni mindenkit.
Ez nagy fokú arroganciára, butaságra és rugalmatlanságra utal, amit vagy a vallásnak köszönhet, vagy pedig a vallás összegyűjti az ilyen embereket.
Akárhogy is, van: nem jó dolog!
A pápa tévedhetetlensége nem bibliai tanítás, hanem a pápisták találták ki. Ebben a protestáns keresztények nem hisznek, ahogy a pápa hamis tekintélyében sem.
-A búcsúcédula árusítása sem bibliai tanítás.
-A kötelező papi nőtlenség sem az.
Ezek a római katolicizmus bibliaellenes és Isten-ellenes eretnekségei.
HA Jézus feltámadt, akkor miért nem vitt magával a mennybe mindenkit, aki hitt benne?
Miért hinni kell, miért, nem lehet személyesen megtapasztalni, találkozni vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!