Mi az a "hitgyüli"?
"Ha téged is megérintene a Szentlélek, te sem tudnál állva maradni."
Ez alapján se az apostolokat, se Szűz Máriát nem érintette meg a Szentlélek, szerencsére, a hitgyüliseket és egyéb karizmatikus szekták tagjait igen.
Hagyd rá, ők valami más Bibliát olvasnak, lehet abból kimaradt az a rész, amikor Jézus megalapítja egyházát.
Nem feltétlenül azonos, például a jehovások is csináltak maguknak saját fordítást/ferdítést, a hitgyüli is most egy ilyenen dolgozik.
Az utolsó mondatodban a trichotomizmus jelenik meg, azzal vigyáznék, mert eretnekség. Bár gondolom csak képletesen értetted, de jobb akkor is kerülni a szerencsétlen szófordulatokat.
"Nem ment semmibe se szembe a katolikus egyhaz mivel minden tanitas a szentirason alapszik"
És az hol van a Szentírásban, hogy Isten pénzért adja a bűnbocsánatot? Én pont az ellenkezőjét olvastam a Bibliában:
Róm 3:24 Megigazulván INGYEN az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által...
"akoriban lehetseges hogy viszaeltek nehany papok vagy puspokok a bucsucedulakal"
Lehetséges? Nem csak lehetséges, hanem a szó szoros értelmében azt hazudták, hogy Isten akkor bocsát meg, ha veszel búcsúcédulát.
"de nem biztositota soha hogy 100% meg lesz bocsajtva"
Tudod, Isten nem százalékokban méri a megbocsátást. Aki hiszi és vallja, hogy Jézus a Krisztus, megkereszteltetik víztől és Szentlélektől, az kegyelmet nyer Istennél. Méghozzá 100%-osan! :)
"azis is az egyhazat tamogatak"
Szóval szerinted az elnézhető, ha a papok hazugsággal szereznek az egyháznak bevételt?
"ahogy ti is a nagy tizedel"
Mal 3:10 Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg nektek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen.
A tized egy szent dolog. Ne kutyuljuk már össze a búcsúcédulával...
"most is van hasonlo bucsuk fel ajanlanak szentmiset valakiert es az ileto fizet azert."
Szóval a pap pénzért imádkozik érted... ez nagyon elszomorító.
"Ha a protestans gyokereihez hasonlitsatok magatokat akor mer nem vagytok egysegbe"
Kivel?
"meg mi jobban megyezunk a reformatusokal mit ti"
Az lehet, én nem abban mérem a dolgokat, hogy ki kivel van jóban.
"Ne haragudj de en nem olvastam sehol hogy szuz Maria vagy Jezus rangatozot vagy nevetogorcsot kapot a szentlelektol"
Én pedig valahányszor azzal találkozom a Bibliában, hogy valaki Isten jelenlétébe került, mindig volt fizikai megnyilvánulása.
"egy hamis lelek manifesztal"
Egy hamis lélektől nem fogod magad Istenhez közelebb érezni. Egy hamis lélek nem fog megszabadítani a drogtól, mint pl. Gera Zoltánt, egy hamis lélek nem fog megszabadítani az alkoholproblémáidból, mint pl. a megboldogult Gesztesi Károlyt, és még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!