Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért a keresztényekben van...

Miért a keresztényekben van sokszor a legnagyobb gyűlölet?

Figyelt kérdés
Katolikus fórumokon, katolikus csoportokban látom sokszor hogy ha valaki picit máshogy vélekedik akkor máris jön a gyűlölet, szídás, kárhoztatás stb... ez a keresztény eszme?
2021. márc. 15. 09:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
23%
Nagyon sok militáns keresztény szekta van és azért gyűlölködők mert a keresztény vallás a hiúságra alapoz és magas lóról nem nehéz mást támadni.
2021. márc. 15. 22:41
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

"keresztény vallás a hiúságra alapoz"

Ilyen merész kijelentést vagy támassz alá valamivel a keresztény vallásból, mert ha nem akkor kénytelen leszek arra gondolni, hogy fogalmad sincs miről beszélsz.

2021. márc. 16. 08:58
 13/19 anonim ***** válasza:
6%
"Az pedig, hogy „halhatatlan lélekként” mindenki mindenkivel egyenlő, hogy a minden lényt magába foglaló közösségben minden egyes egyed „üdvössége”igényt támaszthat az örök fontosságra, s hogy aprócska álszentek s háromnegyed részt bolondok fantáziálhatnak arról, hogy az ő kedvükért a természet törvényei állandóan megszegetnek – nos, minden megvetés kevés ahhoz, hogy megbélyegezhessük a minden rendű és rangú önzés ennyire végtelenné, szégyenletessé váló felfokozását. S mégis, a kereszténység ennek a szánalomra méltó – a személyes hiúságra apelláló –hízelkedésnek köszönheti győzelmét; –épp ezzel sikerült a maga oldalára állítania az összes félre sikerült, lázadó elméjűhátrányos helyzetben levő embert, az emberiségegészsöpredékét és szemetét."
2021. márc. 16. 10:49
 14/19 anonim ***** válasza:
95%
Wow, so Nietzsche, much Übermensch.
2021. márc. 16. 12:32
 15/19 anonim ***** válasza:
Ebben spec. igaza van.
2021. márc. 16. 13:14
 16/19 anonim ***** válasza:
60%

Hát, ez is egy vélemény, kétségtelenül illik Nietzsche világképébe. Amúgy ő az Ószövetséget elég nagyra tartotta, és a kereszténységet utálta, mert szerinte egy ilyen nyámnyila erkölcsiséget tapasztott az ószövetség büszke felsőbbrendűség-elvéhez.

Igazából csak azért tartottam furának, mert ha a kereszténység állítólagos erőszakpártolását kritizáljuk, akkor nem vagyok biztos benne, hogy Nietzsche egy hiteles ellenpélda Az akarat diadalával meg az Antikrisztussal. Mert ha a kereszténység gyűlöletet szít, és erőszakos, akkor Nietzsche világképe szerintem maga az intellektusba öltöztetett vérszomjas barbarizmus.

2021. márc. 16. 14:01
 17/19 anonim ***** válasza:
29%

Nem szabad Nietzsche-t a nácikkal összemosni.

Az antikrisztus művében a kereszténységet sokszor szembeállítja a buddhizmussal egyértelműen az utóbbi javára.A kereszténység vétkeken alapuló félelemrendszere jogosan ad okot arra ,hogy híveit kritikával illesse míg a buddhizus termékeny alapja a nyugalomnak és az abból fakadó bölcselkedésnek.

Nincs ebben semmi militáns.

Az újszövetséget is azért támadja mert éppen e megvetendő emberi tulajdonságok kierőszakolása érdekében változtatta istenképét követelődzővé,a papok megjelenése behozta a „jutalom”, valamint az „engedetlenséget megtorló büntetés” fogalmát.

Ha valaki ebböl nem kér attól még nem übermensch...

2021. márc. 16. 22:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Érezd az iróniát.
2021. márc. 23. 13:10
 19/19 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, jól látod, valóban a keresztényekben van sokszor a legnagyobb gyűlölet, gyakran már csak egy pici másképp gondolkozásért is. De én még pontosítanák így:

A vallásosokban van sokszor a legnagyobb gyűlölet.

Mivel az országban a kereszténység túlnyomó vallás, így itt főleg annak a híveivel találkozunk. Én a Wiki-n futottam össze néhány katolikussal, köztük pappal, de kis szóváltás és nézeteltérés után kaptam is olyan gyűlöletet a paptól és más egyházi személytől, mint a "világiaktól" sem.

Hogy miért a vallásosokban van a legnagyobb gyűlölet? Erre még én magam sem tudtam rájönni, csak feltételezéseim vannak.

2021. márc. 27. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!