Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek jól gondolom ezt ?

Szerintetek jól gondolom ezt ?

Figyelt kérdés

Szerintem két választása van az embernek vagy abban hisz hogy véletlenül a föld nevű bolygón létrejött az élet hogy az tökéletes legyen mindenki számára ez a tudomány vagy abban hisz hogy az életet egy isteni lénynek köszönhetjük aki nagy hatalommal bír és erővel ez a vallás.

Én szerintem úgymond Istennek köszönhetjük az életet ezt tűnik valódinak.

Ti mit gondoltok ?

2021. jan. 28. 17:30
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem jól gondolod ezt, bár az tény, hogy a legtöbb ember ilyen vagy-vagy felfogásban van. Sokan meg nem, pl én. Hivatalosan ateistának számítok, a vallást elutasítom, de van hitem. Egyenlőre az evolúció a hihetőbb verzió a számomra, de nem tartom kizártnak, hogy pl az egész világunk egy szimuláció, mint pl a Mátrix című filmben. Azaz a tudomány logikus és szimpatikusabb is, de el tudom képzelni, hogy van valami más, valami nagyobb annál, amit most tudunk. Persze nem a pokol-menyország jellegű parasztvakításra célzok.
2021. jan. 28. 17:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Érdekes jó nézőpont ez is
2021. jan. 28. 17:49
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Én agnosztikus ateista vagyok. De azt gondolom, hogy érdekes eljátszani a fantáziával:

Hallottam arról, hogy Isten szeretetből teremtett, de nekem ez nem bejövős elképzelés.

Az én világképembe Isten inkább úgy férne bele, mint egy tudós: ebben a modellben Isten azért teremt, mert kísérletezni akar, a kutatásai miatt teszi az egészet.

Vagyis elindítja az Ősrobbanást, és jegyzetfüzettel a kezében nézi, hogy mi történik. Nem avatkozik közbe, viszont látja, hogy a kísérletben hirtelen galaxisok kezdenek kialakulni. Majd megjelenik 4,5 milliárd évvel ezelőtt egy bolygó, ami amin megjelenik az élet. Előbb, csak primitív formában, de végül kialakul az ember is.

Mindez azt jelentené, hogy az élet, és minden, ami körülöttünk van, egy tudományos kísérlet.

Ki tudja, talán Isten Nóbel-díjhoz hasonlót kapott ezért az egészért a Galaktikus konferencián. :)

2021. jan. 28. 18:57
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha Isten is szerepel választási lehetőségként, akkor nyugodtan szerepelhet az idegen lények korabeli manipulációja is.
2021. jan. 28. 19:13
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

Nem, kb. végtelen dologban hihetsz, nem csak kettőben.

Hihetsz több száz eddig ismert teremtő istenben, hihetsz több száz mitológiai jelenségben, hihetsz modernkori vallásokban/elméletekben, hihetsz az űrlényekben, hihetsz a szimulációs elméletekben, hihetsz a véletlenekben és hihetsz még végtelen számú egyéb dologban, amiket akár te találhatsz ki. Azért ez kicsit több mint 2 lehetőség. :D

2021. jan. 28. 21:06
 6/9 anonim ***** válasza:
46%
Arra nem gondoltál még, hogy lehet ez a világ nem is a valódi? A valódi világot nem látjuk az érzékszerveinken keresztül, csak egy olcsóbb verzióját.
2021. jan. 28. 22:55
 7/9 anonim ***** válasza:
33%

"Én szerintem úgymond Istennek köszönhetjük az életet ezt tűnik valódinak.

Ti mit gondoltok ?"

Tökéletes. A tudósok nagy része is belátta, hogy az evolúció elképesztően tarthatatlan. Sok tudós már ID-s vagy kreacionista

2021. jan. 29. 09:32
 8/9 Anahystor ***** válasza:
40%

"Szerintem két választása van az embernek "

meg még sok ezer más...

---

"vagy abban hisz hogy véletlenül a föld nevű bolygón létrejött az élet hogy az tökéletes legyen mindenki számára ez a tudomány"

(Föld (!) - tulajdonnév)

Nos, ezt nagyon mellélőtted.

Ez a te szalmabábod. A tudomány semmi ilyet nem tételez fel.

"Tökéletes" ... miről beszélsz???

Mi tökéletes itt?

Változó körülmények, természeti katasztrófák, többé-kevésbé alkalmazkodó élőlények, küzdelem a túlélésért, kihaló fajok...

----

" vagy abban hisz hogy az életet egy isteni lénynek köszönhetjük aki nagy hatalommal bír és erővel ez a vallás."

Igen, hiheted ezt, ha becsukod a szemed, és nem veszel tudomást a valóságról. Szép álmokat.

Azon azért gondolkodj el, hogy milyen is lehet az az alkotó aki egy ilyen világot teremt!

2021. jan. 29. 10:02
 9/9 pelgrim ***** válasza:
46%

Szerintem nincs aki megmondaná mi az igazság ez ügyben, de talán mindenkinek van elképzelése. Én azt gondolom, hogy istenből származik minden, nem csak mi emberek és más élőlények, hanem feltétlen minden.

Isten nem teremtett semmit, hanem mindenné fejlődött, mi tehát fejleményei vagyunk, nem teremtményei, mint ahogy a fa levelei sem teremtményei a fának, hanem fejleményei.

Isten nem egy valaki, nem egy személy, Isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több. Közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mint a tudatosság legfelsőbb szinvonala, mint egy önfejlesztő ihlet, az Eredeti Ihlet, melyből minden létrejött, kifejlődött. Isten tehát mindennek oka kezdete és fenntartója, minden hatalom bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen Forrása, a Vezérlő Alapelv mindenben.

Az ihletre ugyanis a közlés, a kinyilatkozás, a kibontakozás, stb. jellemző. Az amit a vallások tanítanak, hogy isten mindenható és az, hogy folyton mindenütt jelen van, így ábrázolva azonnal értelmet kap – Isten mindenre kihat. A gyermeteg okoskodásból gyakran feltett kérdés, hogy tud-e Isten olyan nehéz követ teremteni, amit maga sem tud felemelni, ezennel értelmetlenné válik.

Isten fejleményei szükségleteik és képességeikhez mérten hozzáférhetőséggel rendelkeznek az Isteni forrás kiáradásához. Az ember mint Isten előrehaladt fejleménye, szinte korlátlan hozzáférhetőséggel bír, amit csak érdeklődése határoz meg. Ez lehetővé tette hogy öntudatra tegyen szert, a következő lépés az, hogy valódi származására, isteni kilétére ébredjen. Akkor meg fog ismerni egy magasabb rendű természeti törvényt, melynek érvényesülését ma még csak a véletlenek, vagy ritkább esetekben csodák kategóriájába sorolja. Akkor az okozatok világából az ok világába lép át, tudata teremtővé válik.

2021. jan. 29. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!