A római katolikusok miért imádkoznak halottakhoz (Biblia tilta), és miért kérik a halott Máriát közbenjárót miközben Jézus az egyetlen közbenjáró?! Sőt a Biblia tiltja a bálványimádást, és azt is, hogy szobrokat kell létrehozni.
"Amúgy is végtelen bocsánat van vagy mi."
Nem, mert ez a Szentlélek káromlása lényegében, amire nincs bocsánat.
"Nem keresem meg helyetted."
Tehát nem találtál ilyet és csak hazudtál egyet?
Nem igazán olvasom el, szóval ne fáradj, egy linket se nyitottam meg.
Igazából magasról tojok rá :)
"Amúgy is végtelen bocsánat van vagy mi." ? ? ? ?
Akkor, ha most ismerkedsz a keresztény tanításokkal, elmondjuk neked, hogy ez a legnagyobb bűn: Isten irgalmával való cinikus visszaélés.
A Golgotán két lator volt még - az egyik, a bal lator, a Sátán pont ezt követte el. (ez viszont Lukács evangelistánál olvasható, Mária halála sehol nem)
*
Istenanya, Istenszülő Mária haláláról nem ír a Szentírás.
Ikonok ábrázolása: Krisztus maga viszi lelkét az égbe, magához (az a kis fehér a karjában) Mária elszenderülésekor.
Ne rögtön kritikával kezd - mert sajnos gyenge, egyelőre a bal lator szintjén mozogsz tudatilag. És a gyakorin hetente 1 kérdés biztos, hogy a katolikusok alázásával foglalkozik (ál)keresztény szempontból. Unalmas nagyon. Az ortodox, a görög katolikus, a római katolikus, a kopt keresztény tudja miért teszi, amit tesz, kétezer éve. Nem kell a partvonalon túlról piszkálni, attól semmi nem lesz jobb.
Pl. kezdetnek gondold át: a te édesanyád fontos, másoké is, a megtestesült Isten anyja nem fontos???? Te is halhatatlanságra vágysz, Istenhez szeretnél kerülni - ha ez Istenszülő Máriánál sem valósult meg, akkor milyen reményed lehet?
Jn 16,7
Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Jn 16,8
És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság és mi az ítélet.
Jn 16,9
A bűn az, hogy nem hisznek énbennem;
Tehát Jézus meghalt a bűnökért. Nincs többé bűn, ez tiszta sor. Elküldte a Szent Lelket, aki megtérésre hív. Ennek az egynek az elutasítása bűn, azaz halálos bűn. Ha nem fogadod el a kegyelmet, nem kapsz kegyelmet. Isten Lelke hívott téged megtérésre, aki úgy hal meg, hogy ennek ellene áll, az káromolja a Szent Lelket.
Hát továbbra is démonként viselkedek, mert még nem vagyok vízzel megkeresztelve, de már akarok! Értem? A démonok is hisznek Istenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!