Csak engem emlékeztet a keresztény "1+1+1=1" jelszó az orwelli disztópiára, ahol meg "2+2=5" volt a sláger?
"Csak engem emlékeztet a keresztény "1+1+1=1" jelszó az orwelli disztópiára, ahol meg "2+2=5" volt a sláger?"
Azt ugye tudjuk, hogy ez nem keresztény "jelszó"?
"
"Hitünk nagy misztériuma..." mondta egyszer a pap...
Mit is jelent ez?
Talán azt, hogy ez egy jó szlogen, mert a fene se érti, de jól hangzik..."
Mi hívők értjük
Ez azt jelenti, hogy három személy egy egységet alkot. Átvitt értelem. Nem matematikai műveletként kell értelmezni. Ellenben a másik példa a totalitárius rendszer által sulykolt hatást mutatja az elmére. Sok különbség van.
Egy hívő, aki szeret mind teológiával, mind filozófiával, mind matematikával, mind sok mással is foglalkozni.
Akár matematikai művelet is lehet, nem kell leragadni az első osztályos matek szinten (lehet a kérdező nem jutott tovább), létezik egyetem is.
Tudod mi az Orwell-i?
Az, hogy a nátrium-nitritet (E250) minden élelmiszerbe belerakják és köztudottan méreg és mi szépen esszük ezeket a mérgeket.
#25.
A mű a sztálini rendszereket mutatja be. Semmi köze a valláshoz.
#27.
Művelődni csak magadtól lehet, mert, ha te nem akarsz, akkor nem fogsz tanulni, te nagyokos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!