Isten miért nézi tétlenül ezt a sok rosszat a Világon, miért nem lép közbe ? Ezért a sok rosszért, ami történik itt a Földön, mikor kapunk kárpótlást ? Bővebben lent..
Kárpótlás? Kitől várod a kárpótlást?
Istentől? Milyen alapon kárpótoljon?
Tettél azért, hogy a kárpótlásra jogosult legyél?
(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az szétszór.
A kárpótlás akkor jár, ha kitart valaki a keresztény életben Jézus mellett, és támogatja a messiási királyságot.
De bizony mondhatja. A tökéletlenségnek hatása van az ember egészségére is.
Gondolj bele, hogy örököltünk mindent ami ezzel jár.
"Törekszem Istennek tetsző életet élni egyébként."
Ez mit jelent a Te esetedben? Mert az Istennek bemutatott imádat többet foglal magában, mint kerülni az erkölcstelenséget, stb.
Ez az, amire nincs konkrét válasza a hívőknek, viszont sokféle magyarázatot legyártottak hozzá. Természetesen egyik sem kielégítő. De ezek a magyarázatok a felszín alatt szerintem nem is a kritikusoknak, hanem önmaguknak szólnak. Mert nyugtatgatni akarják magukat, hogy ne inogjon meg a hitük.
Engem éppen ezért, engem nem is a teológiai, hanem inkább a vallásfilozófiai válaszok érdekelnek. Úgy érzem, a vallásfilozófia közelebb van Istenhez, mint a teológia. Mert a teológia korlátolt, a vallásfilozófia viszont korlátlannak tűnik.
8:Ez ugyanolyan,hogy a szülő sem hagyja magára a gyerekeit, vigyázik rájuk, ha kell beavatkozik, terelgeti őket.
Isten viszont úgy néz ki teljesen magukra hagyta az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!