Vallásosak! Elhiszitek nekem, hogy éjszaka kirepülök a házból és megnézem a szomszédot? Bizonyítani nem t#djátok, mert nem ismertek engem. Cáfolni, pedig csak szemmel lehet.
Nem hinném el.
Mert ez nem egyezik Isten szavával, és annak szándékával. Isten sodákat mindig a szándéka érdekében tett, vagy hajtott végre.
Azt hiszik el, ami le van írva a Bibliában.
Lássuk egy példát:
"És legyőzé Dávid a félelmetes sellőt, és ezek után leborula, és monda: "Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnam Istene! Mi az ember, hogy ily módon kegyelmezel nekem Uram!?
És megnyíla akkor az ég, és eszalla egy angyal. És megfélemlék Dávid, és leborula az angyal előtt, aki monda néki:
Dávid, Isai fis! Íme, legyőzted a nagy sellőt az Úr segítségével. Eredj, és mondd el a te atyádfiainak, mint tett vala az Isten veled, és ne kételkedj többé.
És felála Dávid, és elméne innét Betlehembe, Izráel egyik kicsiny városába"
KÉPZELD El, hogy ezt a szöveget olvassák, évezredeken át mi történne?
- az értelmesebb hívők jelképesnek vennék a story-t és lelkileg olvasnák
- a fundamentalista szekták azonban meg lennének győződve arról, hogy Dávid tényleg legyőzött egy sellőt. Mert - mondanák - a Biblia Isten szava = nem hazudik = sellők léteznek.
Na, ha a te éjszakai repülésed is benne lenne a Bibliában, elhinnék azt is.
Üdv. egy agnosztikus ateista
Látok rá esélyt. Nem hiszem, és nem nem hiszem, hanem esélyt látok.
Jézus nem azt mondta, hogy ő az egyedüli gyermeke istennek. Azt mondta, hogy minden isten.
Figyelj, én nem vagyok vallásos, és ha ezt állítod, én hiszek neked. Nincs okom rá, hogy ne higgyek. Rám nézve semmilyen következménnyel nem jár, hogy hiszek neked vagy sem, ezért ha olyan kedvem van, hiszek neked. Most olyan kedvem van.
Tudod, az is előfordul néha, hogy az ember annyira belemerül a munkába, hogy azt hiszi, az Isten fia. Vagy hogy Gandhi. Ez lehet, hogy azért van, mert szemmel vertek. Vagy cáfoltak. Az evolúció nem kamuzik, de az első ember néha igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!