Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosak! Elhiszitek nekem,...

Vallásosak! Elhiszitek nekem, hogy éjszaka kirepülök a házból és megnézem a szomszédot? Bizonyítani nem t#djátok, mert nem ismertek engem. Cáfolni, pedig csak szemmel lehet.

Figyelt kérdés
Miért hisztek egy tanító vezetőnek aki annyira bemerült a munkába, hogy azt hitte, hogy isten fia, és átverte az embereket? Volt már ilyen történet a Gandhival. És az evolúció pedig bizonyította, hogy a teremtés történet, és az első ember kamu.

2020. szept. 19. 00:20
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Na, és aranyosan alszok???
2020. szept. 19. 00:34
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Őszinte választ vársz erre a kérdésre? Nem, azt hiszem csak le pontoznád az összes komoly választ majd egy fajta önigazolásként alpári módon közölnéd, hogy nem elég meggyőzőek az érveink, tehát te jobb vagy mint a hiszékeny keresztények.
2020. szept. 19. 01:02
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Nem hinném el.

Mert ez nem egyezik Isten szavával, és annak szándékával. Isten sodákat mindig a szándéka érdekében tett, vagy hajtott végre.

2020. szept. 19. 07:28
 4/8 anonim ***** válasza:
25%

Azt hiszik el, ami le van írva a Bibliában.

Lássuk egy példát:

"És legyőzé Dávid a félelmetes sellőt, és ezek után leborula, és monda: "Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnam Istene! Mi az ember, hogy ily módon kegyelmezel nekem Uram!?

És megnyíla akkor az ég, és eszalla egy angyal. És megfélemlék Dávid, és leborula az angyal előtt, aki monda néki:

Dávid, Isai fis! Íme, legyőzted a nagy sellőt az Úr segítségével. Eredj, és mondd el a te atyádfiainak, mint tett vala az Isten veled, és ne kételkedj többé.

És felála Dávid, és elméne innét Betlehembe, Izráel egyik kicsiny városába"

KÉPZELD El, hogy ezt a szöveget olvassák, évezredeken át mi történne?

- az értelmesebb hívők jelképesnek vennék a story-t és lelkileg olvasnák

- a fundamentalista szekták azonban meg lennének győződve arról, hogy Dávid tényleg legyőzött egy sellőt. Mert - mondanák - a Biblia Isten szava = nem hazudik = sellők léteznek.

Na, ha a te éjszakai repülésed is benne lenne a Bibliában, elhinnék azt is.

Üdv. egy agnosztikus ateista

2020. szept. 19. 08:44
 5/8 anonim ***** válasza:
6%

Látok rá esélyt. Nem hiszem, és nem nem hiszem, hanem esélyt látok.

Jézus nem azt mondta, hogy ő az egyedüli gyermeke istennek. Azt mondta, hogy minden isten.

2020. szept. 19. 09:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha 2000 éve hinne benned annyi ember, mint Jézusban, elgondolkodnek rajta. 🙂
2020. szept. 19. 12:19
 7/8 Mansour ***** válasza:

Figyelj, én nem vagyok vallásos, és ha ezt állítod, én hiszek neked. Nincs okom rá, hogy ne higgyek. Rám nézve semmilyen következménnyel nem jár, hogy hiszek neked vagy sem, ezért ha olyan kedvem van, hiszek neked. Most olyan kedvem van.

Tudod, az is előfordul néha, hogy az ember annyira belemerül a munkába, hogy azt hiszi, az Isten fia. Vagy hogy Gandhi. Ez lehet, hogy azért van, mert szemmel vertek. Vagy cáfoltak. Az evolúció nem kamuzik, de az első ember néha igen.

2020. szept. 19. 19:09
 8/8 A kérdező kommentje:
jaja
2020. szept. 19. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!