Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy is van ez keresztények?

Hogy is van ez keresztények?

Figyelt kérdés

Az Istenetek elvileg mindenható. De itt a bizonyíték, hogy nem létezhet mindenható isten:

Isten tud csinálni olyan sziklát, amit ő sem tud felemelni?

-Ha tud, akkor nem mindenható, hisz nem tudja felemelni.

-Ha nem tud, akkor sem mindenható, mert nem tud ilyet csinálni.

2020. szept. 15. 17:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Isten mindenre képes, sőt olyan követ is tud teremteni, amit nem tudna felemelni, de feltud emelni.
2020. szept. 16. 13:51
 22/26 anonim ***** válasza:

szóval az istened képtelen egyszerű paraoxont létrehozni esetleg megteremteni.

Így milyen alapon merészeled istennek nevezni? Az én istenem megölte a jégóriásokat. Szerintem ez már 2:0 a javamra.

2020. szept. 16. 13:53
 23/26 anonim ***** válasza:
Biblia az ismertető barátod. Majd ők elmagyarázzák. Úgysem fogtok hinni nekem te harcos ateista :D
2020. szept. 16. 13:57
 24/26 anonim ***** válasza:

Már megtörtént, hogy Jézus emberré lett.

Jézus Isten, tehát, már létrehozta a gyengébb verziót, aki éhezni is képes volt, mert ha Isten maradt volna nem éhezett volna.

Igen létre tudna hozni olyan sziklát, amit ő sem tudna felemelni, ha újra ember lenne.

2020. szept. 16. 14:35
 25/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a Sátán létrehozása ilyen. Nem bírnak egymással. De ha az emberek akarják hogy legyőzze a Sátánt akkor legyőzi. Csak rajtunk múlik.
2020. szept. 16. 20:44
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

@Mojjo:

Azért értelmetlen, mert implicit módon egy fogalmi ellentmondást tartalmaz,két egym@snak ellentmondó alapfelvetése van.

Ha létezik mindenható, akkor a felemelhetetlenség nincs.

Ha létezik felemelhetetlen, akkor nincs mindenhatóság.

Magyarul felvetjük a mindenható létét, majd azt állítjuk, hogy létezhet-e ezzel egyidőben felemelhetetlen, vagyis máris elvitattuk a mindenhatóságot. Egy dolog felvetése és elvitatása egyazon kérdésen belül értelmezhetetlen.

Értelmetlen kérdésre pedig lehetetlenség helyes választ adni.

2020. szept. 16. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!