A hat napos teremtéshez, miköze ahhoz, hogy a világ 6000 éves? Azoktól kérdezem akik ebben hisznek.
Jaja :)
Csak az a gond, hogy 100 éve is rossz számokat adtunk ki. Mi van ha az univerzum 14 milliárd éves, és a dínók pedig 80 millió éve haltak ki?
Ha tudományosan közelítjük meg, akkor a citokróm miatt csak pár ezer éves lehet az univerzum (kapaszkodjatok meg). Emellett kb. félmilliárd másik bizonyíték is van erre.
Kérdező, ha logikailag vizsgálod a Bibliát, akkor a 6000 év és a 6 nap is kijön belőle. Senki nem mondta, hogy a hat napos teremtésből következik a 6-10.000 éves világegyetem. Ezt honnan szedted? Te találtad ki?
Az idős földet ugyanúgy cáfolta már a természettudomány, mint a törzsfejlődést. A hármas válaszoló azt akarta írni, hogy materialista (azaz tudománymellőző) gondolkodással közelítsétek meg a kérdést, és máris kijön a paradox milliárd éves világegyetem és a paradox törzsfejlődés.
Én amúgy nem hiszek a fiatal Földben, mivel tudományosan bőven bizonyított tény, mint pl. a gravitáció. Ez innentől nem hit kérdés.
További jó mulatást!
Úgy látom itt hatalmas félreértések vannak teremtés ügyileg! Ugyanis az általunk ismert időszámítás (kb.6000 év) Ádám és Éva bünbeesésétől és a paradicsomból való kiűzetéstől ered és származik!
Tehát a föld termetése nem 6000 éves, hanem annál sokkal több, hiszen azt sem tudjuk, hogy mennyi idő telt el Ádám és Éva megteremtése között, hiszen köztudott hogy nem egyszerre lettek teremtve. Senki sem tudja, hogy mennyi idő telt el Ádám és Éva megteremtése között, de az biztos és 1000%, hogy nem naptári 24 óra!
Azt sem tudjuk, hogy Éva meteremtésétől számítva mennyi idő telt el a bűnbeesésig, mert az biztos hogy nem minden egy naptári napon, 24 órában történt!!!
Így a világ teremtése sem naptári 24 órát jelent naponként! Sokkal inkább valami ciklust jelképez vagy inkább 1 nap = 1000 évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!